Στις εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής στα Κύθηρα ο ΥΠΕΣ

Στους καθιερωμένους ετήσιους εορτασμούς αδελφοποίησης ανάμεσα στους Δήμους Καραβά Κύπρου και Κυθήρων, και τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες της Τουρκικής εισβολής, έδωσε  το παρόν του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, έπειτα από πρόσκληση πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Κύθηρα και συμμετείχε στις εκδηλώσεις, οι οποίες άρχισαν με το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καραβά χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
 

Ακολούθως, ο Υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων στα Κύθηρα, στην παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών όπως επίσης και του Δημάρχου του κατεχόμενου Καραβά κ. Νίκου Χατζηστεφάνου, ο οποίος συνοδευόταν από Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου, εκπροσώπους του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» και αρκετούς Καραβιώτες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Δημαρχείο των Κυθήρων στη Χώρα, όπου έγινε ανταλλαγή δώρων και επιβεβαιώθηκαν για άλλη μία φορά οι ισχυροί δεσμοί αδελφοσύνης και φιλίας ανάμεσα στις δύο περιοχές ενώ είχε επαφές και συνομιλίες με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη για ζητήματα που αφορούν την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, συζητώντας παράλληλα την προοπτική συνεργασίας σε πολιτιστικά και τουριστικά θέματα.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης εξέφρασε την ευχή για σύντομη επίλυση του Κυπριακού και επιστροφή των Καραβιωτών στις πατρογονικές τους εστίες ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών ευχήθηκε να μην αργήσει η μέρα που και ο κατεχόμενος Καραβάς θα μπορεί να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις  αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-«Είδαν την επιτυχία μας και θέλησαν να χαλάσουν το παιχνίδι»
Δεύτερη απάτη με ψευδή εταιρεία κρυπτονομισμάτων-Στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό
Στην Γερμανία τον έψαχναν στην Κύπρο τον εντόπισαν-Καταζητείτο 33χρονος από τον Αύγουστο του 2021
Εντοπίστηκε πιστόλι και αριθμός φυσιγγίων σε τάφο στη Λεμεσό-Διερευνάται σύνδεση με εγκληματική ενέργεια
Ταυτοποιήθηκαν άλλοι εννέα αγνοούμενοι-Κατ’ ιδίαν επαφές Αριστοτέλους με τις οικογένειες των θυμάτων
Οι φωτογραφίες με τους επενδυτές από το κινητό Τζιοβάννη και η πολιτογράφηση Γκορνόφσκι στην δίκη Al Jazeera
Παρακολουθεί «με ιδιαίτερη προσοχή» τις διαδικασίες για σφετερισμό ε/κ περιουσιών ο Παγκύπριος Δικηγορικός