Υεμένη: 22 παιδιά και 4 γυναίκες νεκροί μετά από αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον 22 παιδιά και τέσσερις γυναίκες σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε ο συνασπισμός δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία, την ώρα που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη ζώνη στην Υεμένη, έγινε σήμερα γνωστό από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μαρκ Λόουκοκ, τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν χθες στους βομβαρδισμούς που έπληξαν μια άλλη περιοχή, την Αλ Ντουραϊχίμι, στο νότιο τμήμα της πόλης Χοντέιντα.

«Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων που μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων αμάχων» κατήγγειλε σε ένα δελτίο τύπου ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Την 9η Αυγούστου, τουλάχιστον 40 παιδιά σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς αυτού του συνασπισμού, στη βόρεια Υεμένη.

«Επαναλαμβάνω την πρόσφατη δήλωση του γενικού γραμματέα για την Υεμένη, που καταδίκαζε τέτοιου είδους επιθέσεις εναντίον αμάχων και ζητούσε τη διενέργεια ταχείας, αμερόληπτης κι ανεξάρτητης έρευνας» τόνισε ο Μαρκ Λόουκοκ.

Το πρακτορείο ειδήσεων των ανταρτών, Saba, μετέδωσε ότι στην αεροπορική επιδρομή της Πέμπτης επλήγη ένα λεωφορείο και μια κατοικία, ωστόσο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που επιχειρούν στις τάξεις του συνασπισμού, κατηγορούν τους μαχητές Χούθι ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Βλάβη στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Ορλύ στη Γαλλία-Ακυρώθηκαν 130 πτήσεις
Οι Χούθι απαντούν στις ισραηλινές επιθέσεις στην Υεμένη-Προειδοποιούν για χτύπημα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν
Εντολή εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό σε επτά περιοχές της Γάζας
Η Ρωσία κατέσχεσε ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο στη Βαλτική Θάλασσα
ΒΙΝΤΕΟ: Η χειραψία κυριαρχίας Ερντογάν με Μακρόν-Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ταπείνωση του Γάλλου προέδρου
Προειδοποίηση Κιέβου για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από Ρωσία-Κάνει λόγο για εκφοβισμό
Στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κινήθηκε το πλοίο που χτύπησε στη γέφυρα του Μπρούκλιν (vids)
Εκατό χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Χάγη κατά του πολέμου στη Γάζα
Βανς και Ζελένσκι συζήτησαν στη Ρώμη την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν
Επί γης κόλαση η Γάζα-Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί, χωρίς νερό και τρόφιμα οι κάτοικοι, νέα μεγάλη επίθεση από το Ισραήλ