Αδειάζει Δίπλαρο ο Χαμπιαούρης για τα περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στα σχολεία

Εκθέτει τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιο Δίπλαρο, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης για τις καταγγελίες του πρώτου περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε σχολεία από καθηγητές, οι οποίοι αντί να αποπέμπονται, μετακινούνται σε άλλα σχολεία.
 
Σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδουμε ημερομηνία 24 Μαϊου 2018, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων-σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος»-ότι, το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν έχει κανένα λόγο να συγκαλύψει  περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από οποιονδήποτε ενήλικα ή και άλλον ανήλικο ή να συγκαλύψει εκπαιδευτικό που προβαίνει σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις».
 
Επισήμανε ακόμα μεταξύ άλλων ότι, όποιες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης έπεσαν στην αντίληψη του Υπουργείου έχουν τύχει της ανάλογης διαβεβαίωσης.
 
Ξεκαθάρισε επίσης, ότι το Υπουργείο δεν έχει κανένα λόγο να συγκαλύψει περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ενώ έχει ενδυναμώσει τους εκπαιδευτικούς για να επιδεικνύουν μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά.
 
Υπενθυμίζεται, ότι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου μετά τις καταγγελίες Δίπλαρου είχε αποστείλει επιστολή και στον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου αλλά και τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου για το θέμα.
 
Στο παιχνίδι της κόντρας είχε μπει τότε τόσο η Λήδα Κουρσουμπα, Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού, όσο και η ειδική σύμβουλος της Αd Hoc επιτροπής για τη Σεξουαλική κακοποίηση Παιδιών Αναστασία Παπαδοπούλου, οι οποίες τα έβαλαν με τον Ευθύμιο Δίπλαρο.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Φρίκη στη Φλόριντα... Υιοθέτησαν παιδιά και τα έκλεισαν σε κλουβιά-Τα τιμωρούσαν με ψεκασμούς ξυδιού
Έντεκα κιλά ναρκωτικών σε μπουρνούζι, καπελάκια basseball και σακάκι εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων
Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα-Ενεργά μέτωπα σε Κύθηρα και Μεσσηνία, μετρούν τις πληγές τους Αττική και Εύβοια
Ξεκάθαρο μήνυμα Κυβέρνησης-«Δεν θα επιτρέψουμε στην κατοχή να γίνει κανονικότητα»
Έκκληση Επαρχιακής Διοίκησης να ενημερώσουν όσοι δεν το έπραξαν για να αποζημιωθούν-«Πραγματική τραγωδία»
Τσακίζει κόκκαλα πατέρας δύο ανήλικων που έχασε το σπίτι του στη φονική πυρκαγιά-«Δεν επιάμεντε ούτε ρούχο»
Κατέληξε 63χρονος επτά μήνες μετά από τροχαίο-Είχε παρασυρθεί από φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος
«Πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανατρέψουμε επιδιώξεις Τουρκίας»
Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας-Τέσσερις στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση 61χρονος
Στόχος ο εντοπισμός όλων των αγνοουμένων-«Καμία άλλη μάνα να μην χαθεί με τον καημό του παιδιού της»