Πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο πεσόντων της τουρκικής εισβολής στον Καραβά Κυθήρων

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, το ετήσιο Μνημόσυνο των πεσόντων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καραβά Κυθήρων, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καραβά, στο μνημόσυνο τιμήθηκε η μνήμη των ηρώων του 1974, που μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος, έδωσαν τη ζωή τους για να αποτρέψουν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Παρέστη ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ως εκπρόσωπος της κυπριακής Κυβέρνησης και του Προέδρου Αναστασιάδη.
 
Εκ μέρους της κυπριακής αποστολής στα Κύθηρα, παρέστη και μίλησε στο μνημόσυνο ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου, ο οποίος συνοδευόταν από Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου, εκπροσώπους του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» και του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Καραβά όπως και Καραβιώτες.
 
Το μνημόσυνο προσφώνησε επίσης, ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης και παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καραβά, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Όμορφος Καραβάς», εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου.  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στα Κύθηρα.
 
Με την παρουσία της αποστολής του Δήμου Καραβά και του Υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου στο Μνημόσυνο Πεσόντων στα Κύθηρα, ενδυναμώνονται οι πολυετείς δεσμοί φιλίας των δύο αδελφοποιημένων Δήμων, Καραβά και Κυθήρων, αποδεικνύοντας ότι χρόνο με το χρόνο γίνονται ακόμα πιο ισχυροί, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Φρίκη στη Φλόριντα... Υιοθέτησαν παιδιά και τα έκλεισαν σε κλουβιά-Τα τιμωρούσαν με ψεκασμούς ξυδιού
Έντεκα κιλά ναρκωτικών σε μπουρνούζι, καπελάκια basseball και σακάκι εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων
Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα-Ενεργά μέτωπα σε Κύθηρα και Μεσσηνία, μετρούν τις πληγές τους Αττική και Εύβοια
Ξεκάθαρο μήνυμα Κυβέρνησης-«Δεν θα επιτρέψουμε στην κατοχή να γίνει κανονικότητα»
Έκκληση Επαρχιακής Διοίκησης να ενημερώσουν όσοι δεν το έπραξαν για να αποζημιωθούν-«Πραγματική τραγωδία»
Τσακίζει κόκκαλα πατέρας δύο ανήλικων που έχασε το σπίτι του στη φονική πυρκαγιά-«Δεν επιάμεντε ούτε ρούχο»
Κατέληξε 63χρονος επτά μήνες μετά από τροχαίο-Είχε παρασυρθεί από φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος
«Πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανατρέψουμε επιδιώξεις Τουρκίας»
Στόχος ο εντοπισμός όλων των αγνοουμένων-«Καμία άλλη μάνα να μην χαθεί με τον καημό του παιδιού της»
Υποχωρεί ο καύσωνας, αυξάνεται η υγρασία-Βελτιωμένες οι καιρικές συνθήκες από βδομάδας