Ιστορική απόφαση από την Μπεϊτάρ που βάζει τέλος στο «εμπάργκο» ποδοσφαιριστών λόγω θρησκείας

Ο νέος ιδιοκτήτης της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Μόσε Χόγκεγκ ανακοίνωσε πως η ομάδα από εδώ και στο εξής θα προχωράει σε μεταγραφές Αράβων ποδοσφαιριστών, κάτι που απαγορευόταν τόσο από τον σύλλογο όσο και από τους οπαδούς της ομάδας.

Η Μπεϊτάρ είναι γνωστή στο Ισραήλ για την ακραία και ρατσιστική ιδεολογία των οπαδών της που έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Στον σύλλογο στις μεταγραφικές ενισχύσεις της ομάδας λάμβαναν υπόψιν τη θρησκεία του ποδοσφαιριστή καθώς ο άγραφος νόμος εντός της Μπεϊτάρ καθιστούσε απαγορευτική τη μεταγραφή οποιουδήποτε Άραβα ποδοσφαιριστή.

Πλέον, με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς υπό τον Μόσε Χόγκεγκ, αυτό αλλάζει, κάτι που αναμφισβήτητα αποτελεί είδηση για προσπάθεια αλλαγής της φιλοσοφίας του συλλόγου.

«Η Μπεϊτάρ δεν είναι ένας ρατσιστικός σύλλογος. Από σήμερα η θρησκεία δεν θα αποτελεί κριτήριο στην επιλογή των ποδοσφαιριστών της ομάδας», σχολίασε ο Χόγκεγκ και πρόσθεσε: «Και το να αποκτήσεις έναν ποδοσφαιριστή μόνο και μόνο γιατί είναι Άραβας, θα ήταν επίσης μια μορφή ρατσισμού».

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος προς Λεμεσό μετά από σχεδόν δέκα ώρες ταλαιπωρίας
Πολλαπλά κατάγματα υπέστησαν οι οδηγοί των δύο φορτηγών-Εκτινάχθηκε ο ένας, εγκλωβίστηκε ο άλλος
Ατελείωτες ουρές στον αυτοκινητόδρομο εξαιτίας του τρομερού ατυχήματος
Ψηλά στην ΕΕ η Κύπρος το 2024 στις επιστροφές μεταναστών σε τρίτες χώρες σε απόλυτους αριθμούς
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως η σορός του μικρού Εμίλ είχε μπει σε καταψύκτη για αρκετό καιρό
Σφοδρή επίθεση Λετυμπιώτη σε δύο μέτωπα-«Διαφωνεί η ηγεσία του ΔΗΣΥ με αποφάσεις του ΔΗΣΥ»
Ανέπεμψε στη Βουλή το Νόμο για τους χρονοδιακόπτες στα φώτα τροχαίας ο Πρόεδρος-Πυρά ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση
Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει την κακομεταχείριση των φοιτητών που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις
Είχαν τα παιδιά στο ραντάρ αλλά δεν πήραν χαμπάρι οι ΥΚΕ για σεξουαλική κακοποίηση και εργασιακή εκμετάλλευση
Η ζωή κάτω από τα ερείπια-Συγκλονιστικά βίντεο από επιζώντες του σεισμού της Μιανμάρ