Καμία απόφαση ακόμα για τους επικεφαλής ΕΚΤ και Κομισιόν, λέει η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα από τη Γεωργία ότι δεν έχει λάβει καμία απόφαση για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δεν μπορεί να εκφράσει προς το παρόν καμία επιθυμία για το ποιον θα προτιμούσε για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι συζητήσεις για το δεύτερο θέμα μόλις τώρα ξεκινούν, πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Οι συζητήσεις σχετικά με τις προσωπικές αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόλις τώρα αρχίζουν σταδιακά", είπε η καγκελάριος που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τιφλίδα.

"Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ληφθεί απολύτως καμία απόφαση και η θέση του διοικητή της ΕΚΤ πρόκειται να καλυφθεί πολύ αργότερα, για αυτό δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τυχόν επιθυμίες μου. Θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις και μετά να δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι γερμανικές θέσεις", πρόσθεσε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση αεροσκαφών σε διάδρομο-Το φτερό Boeing διέλυσε το πηδάλιο ενός Airbus
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση από τους «Στρατιώτες του Θεού» στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες αποκάλυψης από την καταστροφική πυρκαγιά στην Τουρκία-Στάχτη έγιναν ολόκληρες περιοχές
Πάνω από 900 νεκροί στο Ιράν στον πόλεμο των 12 ημερών με το Ισραήλ
CIA: Η αμερικανική επίθεση στο Ισφαχάν «καθυστέρησε για χρόνια» το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Το Ισραήλ εντείνει βομβαρδισμούς στη Γάζα εν μέσω νέας προσπάθειας για εκεχειρία
WSJ: Υπό πίεση η Ουκρανία-Η Ρωσία συγκεντρώνει 50.000 στρατιώτες γύρω από το Σούμι