Διπλωματικό μέτωπο με Ν.Αφρική άνοιξε ένα tweet του Τραμπ

Οι αρχές της Νότιας Αφρικής κάλεσαν την επιτετραμμένη των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέσι Λάπεν για να της διαβιβάσουν τη διαμαρτυρία της κυβέρνησης για το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την πολιτική των απαλλοτριώσεων γαιών που ακολουθεί η Πρετόρια, όπως ανέφερε μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στο μήνυμά του αυτό ανέφερε ότι ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να "παρακολουθεί στενά τις κατασχέσεις και τις αρπαγές γαιών και αγροκτημάτων" και "τους φόνους αγροτών σε μεγάλη κλίμακα" στη χώρα αυτή.

Μια εκπρόσωπος του προέδρου της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα κατηγόρησε νωρίτερα τον Τραμπ ότι αναζωπυρώνει τον φυλετικό διαχωρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Πεζεσκιάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον δολοφονήσει
Ζημιές στις αποβάθρες λιμανιού της Υεμένης μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Ο Τραμπ ενημερώνει ηγέτες κρατών για δασμούς που θα επιβληθούν από την 1η Αυγούστου
Πάνω από 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσα τους και παιδιά-Δεκάδες αγνοούμενοι
BINTEO: Ο Νετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης-Τι συζήτησαν για Ιράν, Γάζα και Ουκρανία
Συγκλονιστική διάσωση στο Παρίσι-Άνδρας έσωσε οικογένεια από διαμέρισμα που φλεγόταν
Πρόταση μομφής κατά Φον Ντερ Λάιεν-Καταγγέλλει τους «εξτρεμιστές, αντιεμβολιαστές και θαυμαστές του Πούτιν»
Νεκρός ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκροί 27 κατασκηνωτές από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Πώς πλημμύρισε η περιοχή σε λίγα λεπτά
BINTEO: Αγρότης βρέθηκε νεκρός μέσα στην κοιλιά πύθωνα στην Ινδονησία