Ένας στους δύο Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Το 48% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Αυτό σημαίνει ότι 5,1 εκ. Έλληνες έχουν μηνιαίο εισόδημα, που δεν ξεπερνά τα 382 ευρώ, ενώ ενάμιση εκατομμύριο εξ αυτών ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ.

Παράλληλα, αν ισχύσει η προνομοθετημένη μείωση η μέση σύνταξη θα φτάσει στα 450 ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστεί και η μείωση του αφορολογήτου, το ετήσιο εισόδημα των συνταξιούχων θα μειωθεί κατά περίπου τρία μηνιάτικα.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι αν και το επόμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να προβεί σε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 586 ευρώ, ένας στους τρεις μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με μικρότερο ποσό.

Τέλος, το 30% των μισθωτών στη χώρα απασχολείται με μερική απασχόληση με το μέσο ημερομίσθιό τους να είναι κάτω από το μισό των αντίστοιχων ημερήσιων αποδοχών που λαμβάνουν όσοι έχουν πλήρες ωράριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δύο προσαγωγές για τη φωτιά στον Φενεό-Έκαναν εργασίες με τροχό και ηλεκτροκόλληση μέσα στο δάσος
Παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο ο Κώστας Αχ. Καραμανλής για την υπόθεση των Τεμπών
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Φενεό, καίει παρθένο δάσος-Διαδοχικές εκκενώσεις οικισμών
Κύκλωμα κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά-Εντοπίστηκαν 33 κιλά, οι ρόλοι των λιμενεργατών
Δένδιας στην τελετή επαναπατρισμού λειψάνων οπλιτών από την Κύπρο: Η Ελλάδα σήμερα εκπληρώνει ένα ιστορικό χρέος
ΒΙΝΤΕΟ: Η βουλευτής της Πλεύσης Τζώρτζια Κεφαλά το'ριξε στο τραγούδι από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων
Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Ελευσίνα-Συμμετείχε σε κατάσβεση πυρκαγιάς
Καναδός κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του-Βρέθηκε νεκρή σε λίμνη στη Νέα Υόρκη
Η ανακοίνωση της οικογένειας του Πολωνού καθηγητή-«Εγκέφαλος της δολοφονίας η πρώην σύζυγός του»
Αρνείται τα πάντα η 43χρονη για τη δολοφονία του καθηγητή, πώς εξήγησε τη φωτογραφία στο κινητό της