Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Ηνωμένου Βασιλείου

Περαιτέρω κυρώσεις επί της Ρωσίας ως απάντηση στη χρήση νευροτοξικής ουσίας επί βρετανικού εδάφους ζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ, στην πρώτη του βαρυσήμαντη ομιλία για την εξωτερική πολιτική της χώρας του από την Ουάσιγκτον που επισκέπτεται.

Ο κ. Χαντ στάθηκε ιδιαίτερα στην «υπονόμευση της παγκόσμιας τάξης» που συνιστά η «επιθετική και κακόβουλη» πολιτική της Μόσχας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει κάνει τον κόσμο «ένα πιο επικίνδυνο μέρος».

Επέκρινε επίσης την Κίνα για την απροθυμία της να συνδράμει τη Δύση στην αντιμετώπιση της πολιτικής της Ρωσίας.

Πέρα από τη Ρωσία και το ρόλο της Κίνας, ο κ. Χαντ επισήμανε δύο ακόμα «λόγους ανησυχίας» για τη Δύση: την αμφισβήτηση των δημοκρατικών συστημάτων, μεταξύ άλλων και λόγω των ‘fake news’ και την τρομοκρατία των ισλαμιστών, έναντι της οποίας «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να μιλήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη συνεργασία Ηνωμένου Βασιλείου-ΗΠΑ κατά του Daesh.

Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για να συζητήσουν μία σειρά ανθρωπιστικών ζητημάτων και τη μεταρρύθμιση του οργανισμού, όπως γνωστοποίησε το Foreign Office.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ηχητικό ντοκουμέντο τον Μπάιντεν-Χάνει τα λόγια του, μπερδεύει την ημερομηνία θανάτου του γιου του
Στη Ρώμη ο Ζελένσκι για την τελετή ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα ΙΔ’
H Χαμάς επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λωρίδα της Γάζας
Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στην Κρουαζέτ από την πτώση ενός φοίνικα
Το Ισραήλ επιτέθηκε στην Υεμένη πρώτη φορά μετά τη συμφωνία ΗΠΑ με τους Χούθι για κατάπαυση του πυρός
Αεροπορική τραγωδία στη Φινλανδία-Νεκροί όλοι οι επιβάτες από τα δύο ελικόπτερα που συγκρούστηκαν
Μετά το ναυάγιο στην Τουρκία βγήκε μπροστά ο Τραμπ-«Θα μιλήσω με Πούτιν και Ζελένσκι τη Δευτέρα»
ΒΙΝΤΕΟ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ-Τουλάχιστον 20 νεκροί σε Κεντάκι και Μιζούρι
Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας ζητά ο Ζελένσκι-Έτοιμος να ασκήσει μοχλό πίεσης ο Τραμπ στη Ρωσία
Επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο-Πέντε άτομα στο νοσοκομείο