powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Ρεκόρ διελεύσεων προς τα κατεχόμενα από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα

Για πρώτη φορά από το 2003 που άνοιξαν τα οδοφράγματα οι διελεύσεις από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές είναι , κατά 11.000 περίπου, περισσότερες από τις διελεύσεις από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018.

 Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Γενί Ντουζέν, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018, 2.684.175 άτομα επισκέφθηκαν τον «βορρά» της Κύπρου μέσω των σημείων διέλευσης και 2.673.221 άτομα πέρασαν από τον «βορρά» στον «νότο».

Η εφημερίδα γράφει ότι η πτώση της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ οδήγησε πολλούς Ε/κ στο «βορρά», σημειώνοντας παράλληλα ότι στις διελεύσεις από τον «νότο» στο «βορρά» το περασμένο επτάμηνο, περισσότεροι ήταν οι ξένοι υπήκοοι. Αναλυτικά γράφει ότι στην περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του τρέχοντος έτους από όσους πέρασαν από και προς τα κατεχόμενα, 1.044.392 άτομα ήταν 'πολίτες' του ψευδοκράτους, 893.967 ξένοι υπήκοοι και 749.285 Ελληνοκύπριοι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
;