Τον… χαβά τους για το Γλωσσάρι-Το κυκλοφόρησαν και σε ξένα ΜΜΕ

Νέα διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση με το περιβόητο «Γλωσσάρι», καθότι όπως καταγγέλλει η πρωτοβουλία των δημοσιογράφων που διαφώνησαν με το περιεχόμενο και κατ’ επέκταση με την υιοθέτησή του, το «Γλωσσάρι» έχει κυκλοφορήσει σε ξένα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης(ΜΜΕ) και διεθνείς οργανισμούς που έχουν άμεση σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
Όπως καταγγέλλουν, η Ένωση Συντακτών Κύπρου(ΕΣΚ) αγνόησε την επιστολή 170 δημοσιογράφων και λειτουργών του Τύπου, με την οποία οι προσυπογράφοντες ζητούσαν απόσυρση του «Γλωσσαρίου» και, παράλληλα, καταγγελία του ΟΑΣΕ για τη συγγραφή του.
 
«Τότε θεωρήσαμε ότι αυτό υπέσκαπτε την ελευθερία Τύπου. Σήμερα τα πράγματα έχουν πάρει νέα διάσταση. Το "Γλωσσάρι", όπως το διαβάσαμε όλοι, έχει κυκλοφορήσει σε ξένα ΜΜΕ και διεθνείς οργανισμούς που έχουν άμεση σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στο Κυπριακό, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ότι οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιηθήκαμε ως πιόνι για να προωθηθούν άλλοι στόχοι», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.
 
Η πρωτοβουλία των διαφωνούντων με το «Γλωσσάρι» δημοσιογράφων, προχωρούν σε νέο κύκλο συλλογής υπογραφών-για δεύτερη φορά-με στόχο την ισχυροποίηση της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει.  
 
 «Οι συνυπογράφοντες αυτή την ανακοίνωση θα προχωρήσουμε συλλογικά σε καταγγελία του "Γλωσσαρίου" σε διεθνή βήματα που θεωρούμε απαραίτητο να γίνει και σας καλούμε να μας στηρίξετε με την υπογραφή σας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία των διαφωνούντων με το «Γλωσσάρι» δημοσιογράφων.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν