Άναψε φωτιές για τη φρούρηση του Δικαστηρίου η… καμένη υπόθεση

Η αθώωση των δυο κατηγορουμένων σε υπόθεση 12 κιλών ναρκωτικών λόγω των τεκμηρίων που κάηκαν μετά την πυρκαγιά στο Δικαστήριο Λευκωσίας, ήταν η αφορμή για να ρίξει το γάντι ο Γενικός Εισαγγελέας στην Αστυνομία σε σχέση με την φρούρηση των Δικαστηρίων.
 
Σε ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία, ανέφερε ότι «μέχρι και σήμερα, δηλαδή μετά πάροδο 6 σχεδόν μηνών, καμία ενέργεια έλαβε χώρα για την φρούρηση και έλεγχο των κτηριακών εγκαταστάσεων των Δικαστηρίων - και ειδικότερα των ποινικών Δικαστηρίων - ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη ασφάλεια των κατατιθεμένων τεκμηρίων  και να εξασφαλίζεται η προστασία των προσώπων που εισέρχονται σε αυτά».
 
Λίγες ώρες μετά, η Αστυνομία σε ανακοίνωση της και απαντώντας στον Γενικό Εισαγγελέα, αναφέρει ότι η δύναμη «διαχρονικά εκπονεί μελέτες οι οποίες αφορούν την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας των Δικαστηρίων».
 
Όπως αναφέρει, «τέτοιες μελέτες έγιναν τόσο πριν όσο και μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 στο Δικαστήριο Λευκωσίας. Μετά την πυρκαγιά που σημειώθηκε στο Δικαστήριο Λευκωσίας, με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας επιθεωρήθηκαν εκ νέου οι χώροι όλων των Δικαστηρίων και έγινε επικαιροποίηση της προηγούμενης μελέτης, η οποία υποβλήθηκε στα Δικαστήρια».
 
Σ’ αυτή περιλαμβάνονται εισηγήσεις, όπως αναφέρει, «για σειρά μέτρων που πρέπει να υλοποιηθούν από τα Δικαστήρια ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων φύλαξης τεκμηρίων, και προσώπων που εργάζονται ή διακινούνται σ’ αυτά. Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες όπως υπάρχει στατική φρουρά στο Δικαστήριο Λευκωσίας και αναβάθμιση όλων των μέτρων ασφάλειας που λαμβάνει η Αστυνομία σε όλα τα Δικαστήρια, τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα».

Δειτε Επισης

Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια για το θάνατο του 46χρονου-Περιμένουν απαντήσεις από τη νεκροτομή
Δύο καταγγελίες στην Αστυνομία για σεξισμό-Βελτιώθηκε η θέση της Κύπρου
Σε 46χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Απουσίαζε από την εργασία του για μέρες
Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στη Λεμεσό-Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Το βάρος στις επιστημονικές εξετάσεις για τα αίτια θανάτου του 17χρονου-Λήφθηκαν δείγματα από τη σορό
Μειώθηκαν οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα κατά 8,1% στην Κύπρο το 2023
Έφοδος της Αστυνομίας σε υποστατικό στη Λεμεσό-Εντοπίστηκαν ναρκωτικά, συνελήφθησαν έξι πρόσωπα
Υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Σιά-Προκλήθηκε από εξοστρακισμό βλήματος κατά τη διάρκεια βολής
Καταγγελία Οδυσσέα στην Αρχή κατά της διαφθοράς για το κέντρο δεξιώσεων
Παραδέχθηκαν ενοχή οι δύο Ουγγαρέζες για υπόθεση σφετερισμού Ε/Κ περιουσιών-Στις 9 Μαϊου η ποινή τους