Tάρανδοι κατακλύζουν σήραγγες στη Νορβηγία λόγω ζέστης

Συνέπεια των υψηλών θερμοκρασιών οι αρχές της Νορβηγίας απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους ταράνδους, που κατακλύζουν τις σήραγγες, αναζητώντας εναγωνίως λίγη δροσιά.

"Κάνει πολλή ζέστη εδώ και εβδομάδες στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας. Τα ζώα καταφεύγουν σε δροσερότερες περιοχές", εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόρε Λίσμπεργκ, αξιωματούχος της Statens Vegvesen, της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την εύρυθμη λειτουργία του οδικού δικτύου.

"Τόσο οι τάρανδοι όσο και τα πρόβατα βρίσκουν καταφύγιο στις σήραγγες και τις περιοχές με σκιά για να πάρουν ανάσα", περιέγραψε. Χθες ο υδράργυρος κατέγραψε ρεκόρ σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας: στην κοινότητα του Φίνμαρκ η θερμοκρασία ανήλθε σε 31,2 βαθμούς κελσίου.

Στην περιοχή επικρατεί τόση ζέστη, που τη νύχτα οι συνθήκες θεωρούνται "τροπικού κλίματος", καθώς ο υδράργυρος παραμένει άνω των 20 βαθμών κελσίου, σύμφωνα με το μετεωρολογικό ινστιτούτο.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για τα ορυκτά δεν διευκρινίζει αν η Ουάσινγκτον θα επωφεληθεί
Ηλικιωμένος έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε πλήθος στην Κοπεγχάγη-Πέντε τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Αερόστατα συγκρούστηκαν στον αέρα-Ούρλιαζαν οι επιβάτες στο καλάθι
Έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά ακόμη και εντός της ημέρας η Ουκρανία
Σκληρό μπρα ντε φερ με δασμούς-Απειλές και… υποχωρήσεις από Τραμπ και Σι, τα εκατέρωθεν μηνύματα
Η Αστυνομία συνέλαβε ύποπτο μετά τον θάνατο χθες τριών ανθρώπων από πυροβολισμούς στην Ουψάλα
Πού αναζητούν τα αίτια για το μπλακ άουτ στην Ισπανία-Τι συνέβη με φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Κροκόδειλος κατασπάραξε τουρίστα που πήγε να βγάλει selfie-Τον πέρασε για άγαλμα
Το φρικτό τέλος Ουκρανής δημοσιογράφου από Ρώσους-Της έβγαλαν τα μάτια, τον εγκέφαλο και τον λάρυγγα
ΒΙΝΤΕΟ: Φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Ινδία-Τουλάχιστον 15 νεκροί