Αυτή είναι η απαντητική επιστολή των εκπαιδευτικών προς Χαμπιαούρη

Συνάντηση την Τετάρτη προτείνουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ούτως ώστε να έχουν ήδη ολοκληρώσει τις εσωτερικές τους διαδικασίες.

Σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, την οποία κοινοποίησαν στα ΜΜΕ, με θέμα "Απάντηση Εκπαιδευτικών Οργανώσεων στην επιστολή του Υπουργού Παιδείας" οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ - ΟΕΛΜΕΚ - και ΟΛΤΕΚ αναφέρουν ότι "σε απάντηση της επιστολής σας, ημερομηνίας 17 Αυγούστου 2018 με την οποία μας προσκαλείτε σε διάλογο, τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 και την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018, σας ενημερώνουμε από κοινού ότι δεν θα μπορέσουμε να παρευρεθούμε στις συναντήσεις, γιατί τις δύο αυτές μέρες (την Τρίτη και την Τετάρτη, 21 και 22 Αυγούστου αντίστοιχα) έχουμε συγκαλέσει τα συλλογικά μας σώματα για να μελετήσουμε με κάθε λεπτομέρεια το περιεχόμενο της επιστολής σας και γενικά των εγγράφων που μας έχετε αποστείλει".
 
Οπως αναφέρεται στην επιστολή, "μετά τις συνεδρίες των συλλογικών μας σωμάτων θα είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί σας από κοινού και οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ, για να σας ενημερώσουμε για τις αποφάσεις που έχουμε λάβει σχετικά".

"Ως εκ τούτου, η συνάντηση μαζί σας εισηγούμαστε να γίνει την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 στις 15:00, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εσωτερικές μας διαδικασίες. Στη συνάντηση αυτή, θα απαντήσουμε λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα σε όσα μας έχετε αποστείλει και θα υποβάλουμε τις δικές μας εισηγήσεις και προτάσεις σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκληθεί εξαιτίας των μονομερών και ετσιθελικών αποφάσεων που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας στις 2 Ιουλίου 2018 και επικύρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου 2018, χωρίς διάλογο με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ως οφείλατε να πράξετε".
 
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συνεχίζουν λέγοντας ότι "η δική μας βούληση και προσπάθεια εστιάζεται, για την ώρα, στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που αρχίζει σε δυο βδομάδες και στα μέτρα του Υπουργικού Συμβουλίου, που αποτελούν την αιτία της κρίσης και του αδιεξόδου. Στη συνέχεια εκφράζουμε για πολλοστή φορά τη βούλησή μας για έναρξη θεσμικού διαλόγου για συζήτηση και λήψη από κοινού αποφάσεων προς την κατεύθυνση του σωστού εξορθολογισμού του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος, αναβαθμίζοντάς το ποιοτικά στη βάση εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών κριτηρίων προς όφελος των παιδιών".
    
"Κλείνοντας, επιθυμούμε εμφατικά να σημειώσουμε ότι στην επιστολή-πρόσκληση που μας έχετε αποστείλει για διάλογο, δεν κάνετε οποιαδήποτε αναφορά στα μονομερή μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης και με τα οποία διαφωνούμε κάθετα, τόσο ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε όσο και ως προς την ουσία. Την ίδια ώρα, πολλά από τα στοιχεία που παρουσιάζετε στα Παραρτήματα αλλά και στις δύο επιστολές που μας έχετε αποστείλει είναι αναληθή και παραπλανητικά, ως εκ τούτου στη συνάντηση θα παραθέσουμε τα πραγματικά στοιχεία όπως αυτά προκύπτουν μέσα από τα δεδομένα που δημοσιεύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την Έκθεση «Ευρυδίκη» και από διάφορους άλλους Οργανισμούς".
 
Στην επιστολή εκφράζεται η ελπίδα ότι ανταπόκριση του Υπουργού θα είναι θετική "στην ύστατη αυτή προσπάθεια για ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που όλοι πρέπει να επιδιώκουμε".

Ιδού η επιστολή των εκπαιδευτικών

 

 

 

Δειτε Επισης

Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Ρίχνει τους τόνους ο Αρχηγός μετά την απαίτηση του Προέδρου, αλλά δείχνει τον Σαββίδη ως άρχοντα των διώξεων
Απόφαση σταθμός από Ανώτατο, ταφόπλακα στον τρόπο άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων-Αντισυνταγματική η μέθοδος
Ποινές φυλάκισης 2,5 ετών και 15 μηνών αντίστοιχα στις δυο Ουγγαρέζες για σφετερισμό Ε/Κ περιουσίων στα κατεχόμενα
Από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλές κακώσεις επήλθε ο θάνατος του 34χρονου στην Πάφο-Καταπλακώθηκε από ξύλα
Επιμένει το ΑΚΕΛ για παύση Χαρτσιώτη από ΠτΔ-«Φαίνεται πως ξοφλά ακόμη προεκλογικά γραμμάτια του ‘23»
Εντάσσονται στην Ειδική Διατίμηση 08 της ΑΗΚ οικογένειες με πέντε και περισσότερα παιδιά
Φως στο παρασκήνιο του Κονκλάβιου για τον νέο Πάπα-Προηγούνταν ο Παρολίν, αλλά έκανε πίσω
Ο Τραμπ ζήτησε εκεχειρία 30 ημερών και ο Πούτιν μίλησε για νίκη στην Ουκρανία με τον Σι Τζινπίνγκ στο πλευρό του