Όχι πια ψάρια, μόνο πλαστικό το 2050

Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, και δραστικά, μέχρι το 2050 στους ωκεανούς θα υπάρχουν περισσότεροι τόνοι πλαστικού απ' ό,τι ψαριών.

Στο ζωολογικό κήπο του Πετς στην Ουγγαρία, οι αρμόδιοι γέμισαν ένα ενυδρείο με σκουπίδια για να αφυπνίσουν τους επισκέπτες.

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε χρόνο καταλήγουν στους ωκεανούς 8 με 9 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων. Δύο εκατομμύρια γόπες τσιγάρων, εκατοντάδες χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια και πλαστικές σακούλες», εξηγεί ο Άνταλ Νάγκι του ζωολογικού κήπου του Πετς.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πλαστικών αποβλήτων που καταλήγουν στους ωκεανούς προέρχονται από λεκάνες απορροής.

Και πιο συγκεκριμένα, δέκα μεγάλα ποτάμια του πλανήτη. Οκτώ που βρίσκονται στην Ασία, με πρώτο τον Γιανγκτσέ, και άλλα δύο της Αφρικής, τον Νείλο και τον Νίγηρα.

Τα δέκα αυτά ποτάμια βρίσκονται σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου η διαδικασία διαχείρισης αποβλήτων είναι στην καλύτερη περίπτωση πλημμελής.

Δειτε Επισης

Κινέζοι επιστήμονες έφεραν λαθραία στις ΗΠΑ καταστροφικό μύκητα
Απίστευτη απάτη με εταιρεία ΑΙ-700 Ινδοί μηχανικοί παρίσταναν την τεχνητή νοημοσύνη
Αναστέλλεται η πρόσβαση στο περιεχόμενο των Youporn, Pornhub και Redtube στη Γαλλία, λόγω επαλήθευσης της ηλικίας
Ρομπότ επιστρατεύονται για αναζήτηση σπάνιων μετάλλων στους ωκεανούς
Προσομοίωση δείχνει πως ο Γαλαξίας μας έχει 50% πιθανότητες να συγκρουστεί με εκείνον της Ανδρομέδας
Μη επαναδρωμένο Starship με ρομπότ στον Άρη θέλει να στείλει ο Μασκ το 2026
«Έξυπνη» σερβιέτα ανιχνεύει καρκίνο και δείκτες φλεγμονής στο εμμηνορροϊκό αίμα
Νέα έρευνα καταδεικνύει ότι το τραγούδι στα βρέφη βελτιώνει τη διάθεσή τους
Για μήνες οι καρδιοαναπνευστικές επιπτώσεις από πυρκαγιά
Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες στην πλατφόρμα Χ