Συσκευή εντοπίζει αν ένα παιδί πνίγεται στην πισίνα

Ισραηλινή νεοφυής εταιρία ανέπτυξε μια συσκευή που αξιοποιώντας την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) μπορεί να εντοπίσει ένα παιδί που πνίγεται σε μια πισίνα, όπως μετάδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η συσκευή, που ονομάστηκε Coral Manta, τοποθετείται στην πισίνα και μπορεί να εντοπίσει αντικείμενα που βρίσκονται κάτω από το νερό και δεν κινούνται για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, εξηγεί δημοσίευμα της εφημερίδας Yedioth Ahronoth.

Όταν το σώμα ενός παιδιού παραμείνει κάτω από το νερό για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, η συσκευή εκπέμπει έναν χαρακτηριστικό ήχο. Ακόμα και αυτοί που βρίσκονται μέσα στο σπίτι μπορούν να ακούσουν το συναγερμό αυτό και να σπεύσουν να σώσουν το θύμα.

Η συσκευή έχει πάρει το όνομά της από την Κόραλ Σέρι, μια 11χρονη Ισραηλινή που πνίγηκε πριν από 4 χρόνια σε μια ιδιωτική πισίνα στον οικισμό της Σαβιόν στο κεντρικό Ισραήλ.

Η συσκευή, που κοστίζει περίπου 1.500 δολάρια, αναπτύχθηκε από τον Άιλ Γκολάν, έναν επιχειρηματία στην πόλη Ζιχρόν Γιαακόβ στο βόρειο Ισραήλ, μαζί με την Ταμάρ Αβραχάμ από το Ισραηλινό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Technion στη βόρεια πόλη της Χάιφα.

Δειτε Επισης

Πτώση ελικοπτέρου έξω από την Πάρμα-Tρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
Πληροφορίες ότι ο γκρίζος λύκος Ντεβλέτ Μπαχτσελί νοσηλεύεται εξαιτίας καρδιολογικού προβλήματος
Ομοσπονδιακό Δικαστήριο μπλοκάρει εφαρμογή διατάγματος Τραμπ για αποστέρηση υπηκοότητας σε νεογέννητα
Τα μαζεύει ο Ρούμπιο-Μιλά για «ανοικοδόμηση» τις Γάζας τώρα-Δεν στέλνουν στρατιώτες οι ΗΠΑ
Ανέβηκαν τα Ρίχτερ στις Κυκλάδες-Σεισμός άνω των πέντε βαθμών νοτιοανατολικά της Αμοργού
ΒΙΝΤΕΟ: Λευκή η νύχτα στο Τρόοδος-Επέστρεψαν τα χιόνια
Δεσμεύονται συνεχώς τα αποθέματα αερόσακων-Οι διανομείς ζητούν κατανόηση και υπομονή
Διεθνείς αντιδράσεις μετά την πρόταση του Τραμπ για ανάληψη ελέγχου της Γάζας
Ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου για τις απειλές κατά του Πρόεδρου, με φόντο την υπόθεση του σφετεριστή
Ο Τριντό ανακοίνωσε τη διεξαγωγή οικονομικής συνόδου Καναδά-ΗΠΑ την Παρασκευή