Διαφωνίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμμωχόστου για τον όρο  «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία»

Διαφωνία εξέφρασαν τέσσερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου σχετικά με τον όρο «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» όπως αυτός συμπεριλήφθηκε στο ψήφισμα του ΔΣ που εγκρίθηκε στην έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Αυγούστου, επέτειο της κατάληψης της πόλης από τα τουρκικά στρατεύματα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμμοχώστου Ανδρέας Σιοπαχάς - ΔΗΚΟ, Δημήτρης Σαβουλλής -  ΕΔΕΚ, Ανδρέας Μορφίτης -  Κίνημα Αλληλεγγύη και Πόλυς Ευαγγελίδης – ΕΛΑΜ αναφέρουν ότι διαφωνούν  "με την αναφορά στον όρο «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» όπως αυτός συμπεριλήφθηκε στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στις 14/08/2018, επέτειο της κατάληψης της πόλης μας από τα τουρκικά στρατεύματα".

Σύμφωνα με τους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους, η θέση τους "εστιάζεται στο επιχείρημα ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης η διατύπωση και η δημόσια τοποθέτηση σε σχέση με καθαρά πολιτικές θέσεις όπως η υποστήριξη στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, γιατί αυτό αποτελεί έργο και ευθύνη του Εθνικού Συμβουλίου της χώρας".

 Αναφέρουν ότι τη διαφωνία "επί τούτου εκφράσαμε κατά τη διάρκεια της πιο πάνω συνεδρίας με την εισήγηση να αναφερθεί ότι το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, εισήγηση η οποία απορρίφθηκε".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές
Θα ενημερώσει τρία Υπουργεία μέχρι τις 19 Μαΐου για τα αντιπλημμυρικά έργα το ΤΑΥ
Απαντά το ΥΠΑΝ για την έκθεση της Ελεγκτικής-«Μονομερή παρουσίαση των πορισμάτων»
Βυθίστηκε πλωτή δεξαμενή ανοικτά της Αμαθούντας-«Δεν υπάρχουν ενδείξεις σημαντικών διαρροών»
Ελπίζει σε έγκριση από Υπουργικό της υπογραφής σύμβασης προστασίας δικηγόρων ο Βορκάς
Την δεύτερη υψηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας κατέγραψε η Κύπρος το 2024
Το 25% των καμένων περιοχών στην Κύπρο εντοπίζεται εντός των περιοχών Natura2000
Μηνύματα για μεταρρύθμιση Δημόσια Υπηρεσίας, ΑΤΑ και εισηγήσεις ΔΝΤ από ηγεσία ΠΑΣΥΔΥ στο 62ο Συνέδριο
Πρώτο τρίμηνο του 2026 ξεκινά ο δημόσιος διαγωνισμός για το πάρκο στο Πεντάκωμο