Με διευρυμένο ωράριο στις 13-14 Αυγούστου τα Κέντρα Αιμοδοσίας

Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι μέχρι στιγμής, τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, υπήρξε πλήρης επάρκεια αίματος και όλα τα περιστατικά εξυπηρετήθηκαν με παράγωγα αίματος, τα οποία είχαν όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ποιότητας και ασφάλειας.

"Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αιμοδότες που με την προσφορά τους συνεισφέρουν τα μέγιστα στην προσπάθειά μας. Η προσφορά αυτή μεταφράζεται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής πολλών ασθενών μας και σε πολλές περιπτώσεις είναι καταλυτικής σημασίας για να σωθούν οι ζωές συνανθρώπων μας" αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύει το ΓΤΠ. 

Προστίθεται ότι "με την ευκαιρία, καλούμε τους αιμοδότες που δεν έχουν προσφέρει αίμα πρόσφατα αλλά και όσους επιθυμούν να γίνουν αιμοδότες, να το πράξουν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 13-19 Αυγούστου, οπότε και παρουσιάζονται διαχρονικά δυσκολίες στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα, κυρίως εξαιτίας της απουσίας πολλών σε θερινές διακοπές".

Ως εκ τούτου, για διευκόλυνση των αιμοδοτών, όλοι οι Σταθμοί Αιμοδοσίας παγκύπρια θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο την Δευτέρα και την Τρίτη, 13 και 14 Αυγούστου 2018. Συγκεκριμένα, ο Σταθμός Αιμοδοσίας στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης θα λειτουργεί από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ., ενώ οι υπόλοιποι Σταθμοί θα λειτουργούν από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ., με ενισχυμένο προσωπικό. 

Από την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018, οι Σταθμοί Αιμοδοσίας θα λειτουργήσουν ξανά με το καθιερωμένο ωράριο, ως ακολούθως:
Λευκωσία: Σταθμός Αιμοδοσίας, Κέντρο Υγείας Έγκωμης
Δευτέρα - Παρασκευή: 7:30 π.μ. – 8:00 μ.μ., Σάββατο 8:30 π.μ.– 1:30 μ.μ.
Υπόλοιπες Επαρχίες: Τράπεζες Αίματος Γενικών Νοσοκομείων
Δευτέρα - Παρασκευή: 7:30 π.μ. – 2:00 μ.μ.
Παράλληλα, θα διοργανώνονται εξωτερικές αιμοδοσίες, το πρόγραμμα των οποίων ανακοινώνεται εβδομαδιαία.

Με το σύνθημα «Και το καλοκαίρι δίνουμε αίμα… Γιατί οι ανάγκες σ’ αυτό χτυπούν στο κόκκινο!», συνεχίζουμε να προσφέρουμε αίμα, για το καλό των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Προανήγγειλε νέα μοντέλα έξυπνων στάσεων λεωφορείων ο Βαφεάδης-Η εκτίμηση για το νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία-Σε επιφυλακή οι αρχές για δασικές πυρκαγιές
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»