Επιμένει ο Ερντογάν: Πισώπλατη μαχαιριά οι ενέργειες των ΗΠΑ

Οι επιθέσεις, όπως τις χαρακτήρισε, στην τουρκική οικονομία θα συνεχιστούν εκτίμησε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ωστόσο ότι η λίρα θα επιστρέψει σύντομα σε «λογικά επίπεδα». Την ίδια στιγμή, έριξε νέο... λάδι στη φωτιά χαρακτηρίζοντας «πισώπλατη μαχαιριά» τις νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας.

Ο Ερντογάν που περιέγραψε εκ νέου την πτώση της λίρας ως αποτέλεσμα συνωμοσίας και όχι προΪόν οικονομικών παραγόντων, χαρακτήρισε «προδοσία» τη διάδοση ψευδών, όπως είπε, ειδήσεων για την οικονομία.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα κατά προσώπων που ενέχονται σε πράξεις που απειλούν την οικονομική ασφάλεια, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Τουρκία έχει γίνει στόχος οικονομικής επίθεσης, σύμφωνα με την εισαγγελία που ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κινηθεί δικαστικά κατά κάθε γραπτού και οπτικού ειδησεογραφικού υλικού , καθώς και κατά λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρείται ότι εξυπηρετούν τους στόχους αυτής της επίθεσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι λαμβάνει τα αναγκαία νομικά μέτρα κατά μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν αναφορές στην συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου που δημιουργούν «αρνητική αντίληψη για την οικονομία».

Σύμφωνα με το υπουργείο, από τις 7 Αυγούστου, εντοπίσθηκαν 346 λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανήρτησαν σχόλια για την αποδυνάμωση της λίρας «κατά προκλητικό τρόποι» και κινήθηκαν οι νομικές διαδικασίες.

Δειτε Επισης

Πτώση ελικοπτέρου έξω από την Πάρμα-Tρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
Πληροφορίες ότι ο γκρίζος λύκος Ντεβλέτ Μπαχτσελί νοσηλεύεται εξαιτίας καρδιολογικού προβλήματος
Ομοσπονδιακό Δικαστήριο μπλοκάρει εφαρμογή διατάγματος Τραμπ για αποστέρηση υπηκοότητας σε νεογέννητα
Τα μαζεύει ο Ρούμπιο-Μιλά για «ανοικοδόμηση» τις Γάζας τώρα-Δεν στέλνουν στρατιώτες οι ΗΠΑ
Διεθνείς αντιδράσεις μετά την πρόταση του Τραμπ για ανάληψη ελέγχου της Γάζας
Ο Τριντό ανακοίνωσε τη διεξαγωγή οικονομικής συνόδου Καναδά-ΗΠΑ την Παρασκευή
Στον δρόμο που χάραξε ο Τραμπ-Ο Μιλέι αποσύρει την Αργεντινή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Ο Τραμπ μιλά για μια «ειρηνευτική συμφωνία» με το Ιράν αλλά χωρίς πυρηνικά
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας απορρίπτει οποιαδήποτε απόπειρα προσάρτησης εδαφών και μετακίνησης Παλαιστινίων
Το δόγμα «Περισσότερη Αμερική» και η βούληση Τραμπ για απόκτηση νέων εδαφών