Μεντβέντεφ: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ θα θεωρηθούν κήρυξη οικονομικού πολέμου

Η κλιμάκωση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας θα θεωρηθεί κήρυξη οικονομικού πολέμου, στον οποία η Μόσχα θα αντιδράσει χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά οικονομικά, πολιτικά και άλλα μέσα, διεμήνυσε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβιέντεφ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χερσόνησο Καμτσάτκα.

Ο Μεντβιέντεφ έκανε τη δήλωση αυτή ερωτηθείς για το ποιες κυρώσεις ενδέχεται να επιβληθούν στη Ρωσία στο μέλλον και πώς θα επηρεάσουν την οικονομία της Ρωσίας.

«Δεν ήθελα να σχολιάσω όσα λέγονται για μελλοντικές κυρώσεις, αλλά μπορώ να πω ένα πράγμα: εάν επιβληθούν μέτρα όπως περιορισμοί στις τραπεζικές δραστηριότητες, ή στη χρήση του ενός ή του άλλου νομίσματος, αυτό θα μπορεί ξεκάθαρα να περιγραφεί ως κήρυξη οικονομικού πολέμου. Και σε αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να δοθεί απάντηση—με οικονομικά, πολιτικά και, αν χρειαστεί, άλλα μέσα. Οι αμερικανοί εταίροι μας οφείλουν να το συνειδητοποιούν αυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αναφερόμενος εξάλλου στις ισχύουσες κυρώσεις και όσες ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ο Μεντβέντεφ εκτίμησε πως παρά τους επίσημα διακηρυγμένους λόγους επιβολής τους, τα μέτρα αυτά έχουν κατά κύριο λόγο στόχο «να περιορίσουν την οικονομική μας δύναμη».

«Τα τελευταία εκατό χρόνια η χώρα μας βρίσκεται μόνιμα υπό την πίεση κυρώσεων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να εξαλειφθεί η Ρωσία από τον κατάλογο των ισχυρών παικτών στη διεθνή αρένα», έκρινε ο Μεντβιέντεφ.

Δειτε Επισης

Δεσμεύονται συνεχώς τα αποθέματα αερόσακων-Οι διανομείς ζητούν κατανόηση και υπομονή
Διεθνείς αντιδράσεις μετά την πρόταση του Τραμπ για ανάληψη ελέγχου της Γάζας
Ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου για τις απειλές κατά του Πρόεδρου, με φόντο την υπόθεση του σφετεριστή
Ο Τριντό ανακοίνωσε τη διεξαγωγή οικονομικής συνόδου Καναδά-ΗΠΑ την Παρασκευή
Φωνάζουν οι Τούρκοι για το τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision-Σκέφτονται να υποβάλουν καταγγελία στην EBU
Παθολογικά τα αίτια θανάτου του μικρού Παναγιωτάκη-Στέλνει τα ευρήματα στο εξωτερικό η ΕΛΑΣ
Στον δρόμο που χάραξε ο Τραμπ-Ο Μιλέι αποσύρει την Αργεντινή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Ο Τραμπ μιλά για μια «ειρηνευτική συμφωνία» με το Ιράν αλλά χωρίς πυρηνικά
Μαθητές σχημάτισαν το όνομα Άγγελος-«Ψυχοθεραπεύσου πριν γίνεις γονιός» (pics)
Ο βασιλιάς της Ιορδανίας απορρίπτει οποιαδήποτε απόπειρα προσάρτησης εδαφών και μετακίνησης Παλαιστινίων