Ανακαλείται κρέμα βανίλιας λόγω μικροβίου

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν λάβει ενημέρωση από την αρμόδια Αρχή της Γαλλίας, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), καθώς και από την εμπλεκόμενη κυπριακή εταιρεία διακίνησης, ότι στο πιο κάτω αναφερόμενο προϊόν, που έχει κυκλοφορήσει στην κυπριακή αγορά, ανιχνεύθηκε το μικρόβιο Bacillus cereus.
 

Είδος:               Crème Dessert – Vanilla Flavour – WITH FRESH MILK - 2 Pots
                          (VANILLA DESSERT 2x125 g)
                          Dairy Pudding Vanilla Flavoured – UHT sterilized – Best servet chilled

Εμπορική επωνυμία: Elle & Vire
Βάρος: 2x125 g
Ανάλωση κατά προτίμηση: 30/11/2018

Η εμπλεκόμενη εταιρεία προβαίνει ήδη σε απόσυρση και ανάκληση του συγκεκριμένου τροφίμου.
 
Επειδή όμως κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου τροφίμου ενδέχεται να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή του και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.
 
Τέλος αναφέρεται πως οι Υγειονομικές Υπηρεσίες συνεργάζονται με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τις αρμόδιες Αρχές των εμπλεκόμενων κρατών μελών μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, καθώς και με τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Κύπρο και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα επανέλθουν με νέα ανακοίνωση. 
 

Δειτε Επισης

Συναγερμός στην Αμμόχωστο-Τηλεφώνημα για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε υποστατικά και δημόσιους χώρους
Πυρετώδης προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση ηλεκτροδότησης-Λειτουργούν κανονικά οι σταθμοί κινητής
Γερανός κατέπεσε πάνω σε σπίτι στο Περιστέρι-Συγκλονιστικές εικόνες
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις Ταϊλάνδης-Καμπότζης παρά την έκκληση για εκεχειρία
Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Βουνί-Το πριν και το μετά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου
Μητέρα τέρας δολοφόνησε τα δίδυμά της και τα πέταξε σαν σκουπίδια-Συνελήφθη μετά από πέντε χρόνια
Προτείνουν ενέργειες οι Οικολόγοι, ζητούν απόδοση ευθυνών-«Οι πολίτες δεν ανέχονται προκλητικές δηλώσεις άμυνας»
Στεγάστηκαν μέσω της Πολιτικής Άμυνας 160 άτομα-Μεταφέρθηκαν σε σπίτια, ξενοδοχεία και κέντρα φιλοξενίας
Καταγγέλλει έλλειψη ανθρωπιάς για τη Γάζα ο Γκουτέρες-«Έκρηξη θανάτων και καταστροφής»
Ψάχνουν τους επιτήδειους πίσω από τη φονική πυρκαγιά-Καμιά σύλληψη επί τους παρόντος από την Αστυνομία