Δεν οδηγούν πουθενά τα πείσματα διαμηνύει η Κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς
22:26 - 10 Αυγούστου 2018

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη διαφοροποίηση των εισηγήσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για την Παιδεία, αφήνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να κατατεθούν προτάσεις από πλευράς των εκπαιδευτικών, διαμηνύοντας την ίδια ώρα ότι «τα πείσματα δεν οδηγούν πουθενά».
Μιλώντας στο δελτίων ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, ο κ.Προδρόμου τόνισε μεταξύ άλλων ότι, η διαφοροποίηση των αποφάσεων θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν προτάσεις και ανάλογες επιλογές ως αντιστάθμισμα από την άλλη πλευρά.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε την πρωτοβουλία και στις 27 Ιουλίου, έγινε μια σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει ένας διάλογος με θέμα τον εξορθολογισμό του συστήματος των απαλλαγών».
Την ίδια ώρα, παραδέχθηκε ότι «για το σημερινό σύστημα φταίμε όλοι», κάνοντας αναφορά και στις προηγούμενες Κυβερνήσεις, ενώ σημείωσε ότι, «στη σύσκεψη εκείνη, 27ης Ιουλίου, έγινε σαφές ότι οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά το αντικείμενο του διαλόγου, θα ήταν ο εξορθολογισμός των απαλλαγών».
Τόνισε ακόμα ότι «δεν έχουν υποβληθεί προτάσεις και αν υποβληθούν είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο».
Η απάντηση που δόθηκε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις από τον Υπουργό Παιδείας δεν σήμανε το τέλος του διαλόγου, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, ενώ επεσήμανε ότι «στο τέλος της απάντησης καλούνται οι εκπαιδευτικοί να συνεχιστεί ο διάλογος, να καταθέσουν προτάσεις και να εξεταστούν οι προτάσεις τους».
Σε ότι αφορά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τους εκπαιδευτικούς, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος με έντονο ύφος, διερωτήθηκε εάν «η είναι μια απεργία σε βάρος του φορολογούμενου πολίτη; Να δαπανήσουμε ακόμη το ποσό για 215 προσλήψεις, χωρίς να δικαιολογείται;
Είναι απεργία απέναντι σε ποιον;».
Τέλος ανέφερε ότι «τα πείσματα δεν οδηγούν πουθενά» ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί, «μέσα στον οποίο είναι και οι γονείς που περιμένουν να γίνουν πράγματα στα σχολεία και χρειάζονται χρήματα, τα οποία δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνο στην μισθοδοσία».
