Βάζουν μπροστά για να τρυπήσουν την Μεσόγειο οι Τούρκοι

Δύο ελικόπτερα για τη μεταφορά προσωπικού και την παροχή πρώτων βοηθειών ενοικίασε η τουρκική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) για να συνδράμουν στις έρευνες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ντογάν, τα δύο ελικόπτερα θα τοποθετηθούν στην Αττάλεια στα τέλη Αυγούστου και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ερευνητικό πλοίο και το γεωτρύπανο της Τουρκίας, που αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του στην περιοχή.
 
Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο ΤΡΑΟ δίνει μεγάλη σημασία στις δραστηριότητες αυτές σε μια περίοδο που έχουν θερμανθεί τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου λόγω των ερευνών φυσικού αερίου.
 
Τα ελικόπτερα ενοικιάστηκαν από την τουρκική εταιρεία Καάν για δύο χρόνια και είναι ιταλικής προέλευσης τύπου AW139. Είναι ειδικά για να προσγειώνονται και απογειώνονται από πλοία-πλατφόρμες, που χρησιμοποιούνται για έρευνες ενεργειακών πηγών.
 

Δειτε Επισης

Τον Κωνσταντίνο Πετρίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης κάλεσε η πλευρά Συλλούρη-Τζιοβάνη στη δίκη Al Jazeera
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Επανέλαβε την απόφαση αλλά δεν τοποθετείται η Εισαγγελία για το χαστούκι του ΕΔΑΔ-«Θα μελετηθεί»
Απαντά στην κριτική για την ειδική εκπαίδευση η ΥΠΑΝ-«Εργαζόμαστε εντατικά για τεκμηριωμένο νομοσχέδιο»
Προειδοποιήσει το Υπ. Υγείας για παράνομη κυκλοφορία φαρμακευτικών προϊόντων «Dysport» και «Botox»
Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή παραδίδεται το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ
Αχιλλέας Αιμιλιανίδης για την απόφαση καταπέλτη από ΕΔΑΔ: «Οπωσδήποτε εξαιρετικά προβληματική»
Από βδομάδας η απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων μετά την πρόταση από τον Πρόεδρο
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ