Κάνουν το ταμείο για τους κόπους μιας ολάκερης χρονιάς χιλιάδες μαθητές

Στη σκιά της αναμπουμπούλας των τελευταίων ημερών στον χώρο της εκπαίδευσης ως αποτέλεσμα της νέας σφοδρής αντιπαράθεσης των εκπαιδευτικών και Υπουργού Παιδείας, δίνεται σήμερα τέλος στην αγωνία των χιλιάδων μαθητών που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Και αυτό, καθώς το μεσημέρι ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2018 για τα Ανώτερα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 12:00, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που θα δοθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις είχαν διεξαχθεί από τις 14 Μαΐου μέχρι τις 8 Ιουνίου, με τη συμμετοχή περίπου 7.700 μαθητών, αριθμό πολύ πιο χαμηλό σε σύγκριση με τις περσινές αιτήσεις εισδοχής.

Τα αποτελέσματα των βαθμολογιών δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 24 του προηγούμενου μήνα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, γίνεται με μικρή καθυστέρηση, ως αποτέλεσμα των χρονικών αλλαγών που υπήρξαν στην επανεξέταση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, αλλά και της εφαρμογής του νέου συστήματος πρόσβασης στα Ανώταα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα(ΑΑΕΙ) της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,2 εκατ. ευρώ
Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το νερό της λίμνης Μεμί για άρδευση-«Δεν μπορούν να δοθούν άλλες ποσότητες»
Με τον διαχωρισμό εξουσιών απαντά ο ΠτΔ στις επικρίσεις Αγγελίδη-«Αντίθετες απόψεις και από κάποιους στην Νομική Υπηρεσία»
Σε κρίσιμη κατάσταση πρόσωπο το οποίο βρέθηκε τραυματισμένο σε εξωτερικό χώρο στην Αγία Νάπα
Κατηγόρησε τον Σάββα Αγγελίδη ότι έριξε λάδι στη φωτιά η ΕΔΕΚ-«Οι θεσμοί επιβάλλεται να εγκαταλείψουν την έπαρση»
Σ. Αγγελίδης: «Δεν χρειάζεται να θέσω την παραίτηση μου σε κανένα. Αν αποφασίσω να αποχωρήσω, θα αποχωρήσω»
Χ. Κληρίδης: Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε λειτουργός της δικαιοσύνης να συνταυτίζει τον εαυτόν του με τη δικαιοσύνη
Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή