Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την παραίτηση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) Σκοτ Προύιτ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με έρευνες που διεξάγονται για αποφάσεις δαπανών που έλαβε σχετικά με τα ταξίδια του και την ασφάλειά του.
 
"Αποδέχτηκα την παραίτηση του Σκοτ Προύιτ από το πόστο του επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA)" ανέφερε με tweet του ο Τραμπ. Πρόσθεσε πως ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Άντριου Ουϊλερ θα εκτελεί χρέη διευθυντή της EPA από τη Δευτέρα.
 
Ο  Προύιτ είχε βρεθεί στο στόχαστρο με επίκεντρο τα έξοδα που έκανε ως υπουργός με πολυτελή ταξίδια στην πρώτη θέση, σωματοφύλακες σε μόνιμη θέση για την προστασία του, υπερβολικές δαπάνες, ενοίκιο επωφελές υπέρ του δέοντος. 
 
Δεκάδες δημοκρατικοί πολιτικοί, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχαν προτρέψει τον Τραμπ να ζητήσει την παραίτηση του.    
 
Ο ίδιος ο Προύιτ σε κατάθεσή του τον Απρίλιο σε Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί περί των δεοντολογικών παραβάσεων του είναι αναληθείς και ότι στόχος τους είναι να εκτροχιάσουν την πολιτική ατζέντα του προέδρου Τραμπ.

Δειτε Επισης

Σε κρίσιμη κατάσταση 25χρονος οδηγός μετά από τροχαίο-Κατέπεσε σε χωράφι βάθους 25 μέτρων
Διαφορετικές στάσεις από καθηγητές για το σχέδιο αξιολόγησης-Ζητά συνέχιση διαλόγου η ΠΟΕΔ
Πρώην και νυν ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Στο επίκεντρο κενά και παραλείψεις
Απο(Ε)ΔΕΚτηκαν πως οδηγούνται σε εκλογές-Στην Κεντρική Επιτροπή το μπαλάκι για την 1η Ιουνίου
Μηδαμινά τα κίνητρα για εθελοντική στράτευση γυναικών-Νομικά κωλύματα δυσχεραίνουν τις προσπάθειες ΥΠΑΜ
Ενισχύουν την προσπάθεια Ολγκίν οι Ευρωπαίοι-Διορισμός Χαν με πυξίδα τα Ευρωτουρκικά
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του