Σε 24ωρη επιφυλακή όλα τα αρμόδια σώματα για τα δάση

Αυξημένα μέτρα για αποτροπή πυρκαγιών, με αφορμή την πρόσφατη κακόβουλη πυρκαγιά εντός του Κρατικού Δάσους στην περιοχή Πύργου Τυλληρίας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Κύπρου, αποφασίστηκαν σε σημερινή σύσκεψη στο Τμήμα Δασών με συμμετοχή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών του Κράτους: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Πολιτική Άμυνα, Εθνική Φρουρά, Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, καθώς και εθελοντικά σώματα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν και ήδη τέθηκαν σε εφαρμογή διάφορα μέτρα τα οποία καλύπτουν ευαίσθητες περιοχές των δασών, και τα οποία περιλαμβάνουν επίγειες περιπολίες από το Τμήμα Δασών σε 24ωρη βάση, κοινές μηχανοκίνητες περιπολίες του Τμήματος Δασών και της Αστυνομίας, καθώς και διενέργεια αυτόνομων περιπολιών από την Αστυνομία, ενίσχυση του προγράμματος περιπολιών από πλευράς της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, καθώς και της Πολιτικής Άμυνας, ενίσχυση των περιπολιών με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων, παρακολούθηση και εποπτεία των περιοχών με τη χρήση νέας τεχνολογίας, όπως κάμερες και  Drones. Αποφασίστηκε, επίσης, όπως η Εθνική Φρουρά μέσα από το δίκτυο φυλακίων να ενημερώνει για ύποπτες κινήσεις.
 
Σύμφωνα με τον Περί Ποινικού Κώδικα Νόμο, «όποιος εσκεμμένα και παράνομα θέτει φωτιά - σε δάσος το οποίο ανήκει σε ιδιώτες ή στην κυβέρνηση ή τελεί υπό την προστασία, τον έλεγχο ή τη διαχείριση της κυβέρνησης είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση δεκατεσσάρων χρόνων».  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπό τετραήμερη κράτηση οι τρεις ανήλικοι για τα επεισόδια στα Λειβάδια το Μεγάλο Σάββατο
Απογειώθηκε το ελικόπτερο της Αστυνομίας για το Ισραήλ-Συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς
Πέρασαν χειροπέδες σε 16χρονο για εμπρησμό μοτοποδηλάτου στη Λευκωσία-Κλάπηκε την ίδια νύχτα
Νέα επίθεση εναντίον ντελιβερά στη Λεμεσό-Τον χτύπησαν με μεταλλικά αντικείμενα και τον λήστεψαν
Αεροδιακομιδή μέλους πληρώματος εμπορικού πλοίου στην Πάφο-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ΝΕΑΡΧΟΣ
Τα νέα δεδομένα για τη γνώση αρμοδίων από το 2017 για τους ΤΑΚΑΤΑ και οι κρίσιμες καταθέσεις από διευθυντές ΤΟΜ
Πάει για αυλαία η υπόθεση πυροβολισμών έξω από Κεντρικές-Σε ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης ο πρώην βαρυποινίτης
Έβαλε φιμέ τζάμια μια μέρα πριν την εξαφάνιση Περικλέους ο Χάκερ-Η μυστήρια επίσκεψη του σε ξενοδοχείο της πόλης
Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για το χάος του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Απειλές για τη ζωή της δέχεται Τ/κ δημοσιογράφος που έγραφε για τον Φαλγιαλί