Αποσύρεται κόλλα άμεσης δράσης με επικίνδυνη χημική ουσία (pics)

Αποσύρεται από την κυπριακή αγορά κόλλα άμεσης δράσης (super glue), η οποία περιέχει χλωροφόρμιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που επιτρέπει η νομοθεσία και ως εκ τούτου θεωρείται επικίνδυνη για το κοινό.
 
Όπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, στο πλαίσιο στοχευμένης εκστρατείας του στην κυπριακή αγορά για έλεγχο της περιεκτικότητας κολλών άμεσης δράσης σε βενζόλιο, χλωροφόρμιο, τολουόλιο και 1,2 διχλωροαιθάνιο, έχει εντοπιστεί κόλλα άμεσης δράσης επωνυμίας Super Glue, με αριθμό Barcode 4250245342960, η οποία θεωρείται ότι περικλείει κινδύνους.
 
Μετά από εργαστηριακή ανάλυση του ληφθέντος δείγματος από το Γενικό Χημείο του κράτους διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω προϊόν περιέχει την επικίνδυνη χημική ουσία χλωροφόρμιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο του 0,1% κατά βάρος, κατά παράβαση του σημείου 32 του Παραρτήματος XVII του Ευρωπαϊκού Κανονισμού REACH.
Tο χλωροφόρμιο ταξινομείται ως χημική ουσία με οξεία τοξικότητα, ερεθιστική για τα μάτια και το δέρμα, καρκινογόνος, τοξική για την αναπαραγωγή και χημική ουσία που προκαλεί βλάβες στα όργανα.
 
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό σε περίπτωση που έχει στην κατοχή του το εν λόγω προϊόν να μην το χρησιμοποιήσει, να το επιστρέψει στο κατάστημα από το οποίο το προμηθεύτηκε και να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405637, 22405611, και 22405608.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,2 εκατ. ευρώ
Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το νερό της λίμνης Μεμί για άρδευση-«Δεν μπορούν να δοθούν άλλες ποσότητες»
Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή
ΤΟΜ: Εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά οι διαθέσιμες χορηγίες για ηλεκτροκίνηση
Εντός των ημερών το πόρισμα της πειθαρχικής εναντίον του Εκτελεστικού Διευθυντή Λάρνακας-Αμμοχώστου
Ανησυχία βουλευτών για τις συνθήκες διαβίωσης σε δομές φροντίδας
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ σε θέματα μεταφορών συζήτησαν Βαφεάδης με Ρέγκεβ
Ανέγερση νέων σχολείων και κλιματιστικά, οι στόχοι της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας
Υποβλήθηκαν 2.841 αιτήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Πολεοδομικής Αμνηστίας