Ο Τραμπ ζητά την άμεση μεταρρύθμιση «παράλογων» νόμων στο μεταναστευτικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα το Κογκρέσο να προχωρήσει κατεπειγόντως στη μεταρρύθμιση των "παράλογων" νόμων που αφορούν στη μετανάστευση, ζητώντας να δίνεται η δυνατότητα για την άμεση επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών, ώστε να αποφευχθεί το πρόβλημα του χωρισμού των οικογενειών στα σύνορα.
 
"Όταν οι άνθρωποι, με ή χωρίς παιδιά, μπαίνουν στη Χώρα μας, πρέπει να τους λέμε να φύγουν χωρίς η (...) Χώρα μας να αναγκάζεται να εμπλέκεται σε μια μακρά και δαπανηρή διαδικασία" έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος στις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων για χορήγηση ασύλου.
 
"Πείτε στους ανθρώπους "ΈΞΩ" και πρέπει να φύγουν, όπως θα το έκαναν αν βρίσκονταν στον κήπο σας", συνέχισε και κατέληξε, συμπληρώντοντας: "Κογκρέσο - ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΜΕΣΑ!".
 
Περισσότεροι από 2.300 ανήλικοι χωρίστηκαν από τους γονείς τους μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, αφού ο Τραμπ αποφάσισε να εφαρμόσει τον Μάιο την πολιτική της "μηδενικής ανοχής" απέναντι στους παράτυπους μετανάστες. Μετά από τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε, υπαναχώρησε όμως οι επανενώσεις των οικογενειών αυτών καθυστερούν.
 
Ο πρόεδρος προσπάθησε τον Ιούνιο να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς να ψηφίσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων μια μεταρρύθμιση που θα επέτρεπε να κρατούνται μαζί οι οικογένειες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις 20 ημέρες που επιτρέπεται σήμερα. Καθώς οι Ρεπουμπλικανοί εμφανίζονται διχασμένοι και βλέποντας ότι η μεταρρύθμιση αυτή είχε ελάχιστες πιθανότητες να εγκριθεί, έκανε στροφή 180 μοιρών λίγες ημέρες αργότερα και τους ζήτησε "να μην χάνουν τον χρόνο τους" προσπαθώντας να ψηφίσουν έναν νόμο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου που, όπως ελπίζει, θα δώσουν στο κόμμα του πιο άνετη πλειοψηφία στη Γερουσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικοί στη Γαλλία σκίζουν με μαχαίρια φουσκωτή βάρκα με μετανάστες
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Βρέθηκε πεντάχρονος στην έρημο στην Αριζόντα-Είχε χαθεί μαζί με τον σκύλο του
Ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών αποκαλύπτουν εκτεταμένη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία
Οκτώ χρόνια φυλάκιση για Ιμάμογλου ζητά η εισαγγελία για το πλαστό δίπλωμα
Παραπληροφόρηση πως «Τα παιδιά της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη των πυρκαγιών, υποστηρίζουν οι Τούρκοι
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη-Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
Ο Τραμπ αναμένει ότι η Χαμάς θα απαντήσει εντός 24 ωρών για πρόταση εκεχειρίας
Ο Τραμπ θα αρχίσει να ενημερώνει τους εμπορικούς εταίρους του για τους δασμούς