Μπαρτσελόνα: «Καμία παρατυπία με τη μεταμόσχευση του Αμπιντάλ»

Η Μπαρτσελόνα με ανακοίνωσή της τοποθετήθηκε πάνω στο δημοσίευμα που μπλέκει τον Ερίκ Αμπιντάλ σε παράνομη διακίνηση οργάνων, το οποίο και διαψεύδει κατηγορηματικά. Διάψευση και από το Ίδρυμα του Αμπιντάλ εκ μέρους του Γάλλου άσου.

Η εφημερίδα Confidencial αποκάλυψε διαλόγους του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε για να βρεθεί ο δότης στη μεταμόσχευση ήπατος του Αμπιντάλ, το οποίο φαίνεται να προέρχεται από εμπόριο οργάνων.

Από τη μεριά της η Μπαρτσελόνα τοποθετήθηκε επί του θέματος διαψεύδοντας οποιαδήποτε παρατυπία:

«Mε αφορμή τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε ο τεχνικός διευθυντής Ερίκ Αμπιντάλ, η Μπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρατυπία, όπως έκανε και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι υπεύθυνοι της κλινικής.

Η πληροφορία που δημοσιεύθηκε δεν περιλαμβάνει ένα σημαντικό γεγονός όπως είναι ότι η έρευνα μπήκε στο αρχείο από τον αρμόδιο δικαστή στη Βαρκελώνη, με ημερομηνία 18 Μαΐου, κάτι που πλήττει την τιμιότητα του Ερίκ Αμπιντάλ, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Μπαρτσελόνα και του πρώην προέδρου της Σάντρο Ροσέλ. 

Ο σύλλογος λύπαται για την διαρροή πληροφοριών για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και επιβεβαιώνει την υποστήριξή του στον Ερίκ Αμπιντάλ και στο ίδρυμά του, για να συνεχίσει να βοηθά στη βελτίωση της ζωής παιδιών και νέων που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις», τονίζει η ανακοίνωση των Καταλανών.

Εκτός από την Μπαρτσελόνα, και ο ίδιος ο Αμπιντάλ, μέσω του Ιδρύματος του, αρνήθηκε όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση:

«Το ίδρυμα Ερίκ Αμπιντάλ, εκ μέρους του Ερίκ Αμπιντάλ, αρνείται κατηγορηματικά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα σχετικά με παρατυπίες στην αντιμετώπιση της ασθένειάς του. Όλη η σχετική διαδικασία που αφορούσε το μόσχευμα ήταν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Το ίδρυμα Ερίκ Αμπιντάλ λυπάται που αμφισβητείται η αξιοπιστία όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία, στους οποίους ο Ερίκ Αμπιντάλ δείχνει μεγάλο θαυμασμό και τεράστια ευγνωμοσύνη, ειδικά στον δότη, τον ξάδερφό του, Ζεράρ».

Πηγή: Gazzeta.gr

Δειτε Επισης

Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση
Άλλες δυο συλλήψεις για τα επεισόδια στο στάδιο «Άλφαμέγα»-Στους επτά συνολικά οι συλληφθέντες
Χειροπέδες σε 26χρονο άστεγο στη Λεμεσό-Κτύπησε το κουδούνι οικίας και στη συνέχεια επιχείρησε να το διαρρήξει
Κατήγγειλαν κλοπή περιουσίας από Ησαΐα οι μοναχοί-Τρέχουν οι διαδικασίες για εξεύρεση εμπειρογνώμονα από Συνοδικό
Στην ίδια έδρα ΚΟΠ και Σωματεία, ούτε λόγος για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-Μπαίνουν στο... VAR για αποφάσεις
Νέες περιπέτειες για το χαλλούμι-Διαβήματα προς ΕΕ από αγελαδοτρόφους, ζητούν μέτρα για τα κατεχόμενα