Το σχόλιο του ΥΠΕΞ για τον «μακεδονικό στρατό» του Ζάεφ

Η δήλωση του Ζόραν Ζάεφ, περί «μακεδονικού στρατού», υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών, τόνισαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σε ορκωμοσία στρατιωτών, έκανε λόγο για «μακεδονικό στρατό» και δεν παρέλειψε να τους «καλωσορίσει» στο ΝΑΤΟ, θεωρώντας δεδομένη την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία.  

Στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση «στρατός της Βόρειας Μακεδονίας», επισήμαναν για την επίμαχη δήλωση πηγές του ΥΠΕΞ, που επικαλείται το ΑΠΕ.

Πηγή:iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

Για ένα... κόκκινο φανάρι ξυλοκόπησαν τον 36χρονο μπροστά στο παιδί του στη Θεσσαλονίκη
Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της 47χρονης στην Πάτρα-«Είδα το κεφάλι της κάτω από το φορτηγό»
Καθηγητής-αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της εισβολής των κουκουλοφόρων-«Δεν έχω ξαναδεί τόση βία»
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τα Τέμπη-Η συγκλονιστική συνομιλία αστυνομικών λίγο μετά τη σύγκρουση
Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Κάλεσαν την Πυροσβεστική για φωτιά και με το που έφτασαν τους επιτέθηκαν με πέτρες
Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο Παύλος Πολάκης-Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή
Την Προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ αναλαμβάνει αύριο η Ελλάδα