Αρχίζουν διάλογο, ψάχνουν τη χρυσή τομή εκπαιδευτικοί-Υπουργός Παιδείας

Με στόχο την εξεύρεση της χρυσής τομής στο θέμα που έχει προκύψει εδώ και αρκετές εβδομάδες στην Παιδεία, ξεκινούν σήμερα το διάλογο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.
 
Ο διάλογος θα διαρκέσει για μια εβδομάδα και θα ξεκαθαρίσει κατά πόσον βρεθεί κοινό έδαφος ούτως ώστε να αρχίσει κανονικά η σχολική χρονιά και αποσυρθούν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί. Τα μέτρα αφορούν επ' αόριστον απεργία από το Σεπτέμβριο.
 
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από τους εκπροσώπους τους σκληρή διαπραγμάτευση έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό σύστημα και να μην ξεγυμνωθεί η δημόσια εκπαίδευση. Αφού ολοκληρωθεί ο διάλογος θα ενημερωθούν τα συλλογικά όργανα των τριών οργανώσεων (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ,ΟΛΤΕΚ) και ακολούθως θα παραθούν οι τελικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθει στον πολύπαθο τομέα της Παιδείας.
 
Εξάλλου υπενθυμίζεται ότι σε ένδειξη καλής θέλησης το Υπουργείο Παιδείας έχει αναστείλει την περασμένη Παρασκευή τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις για τη μέση εκπαίδευση. 

Δειτε Επισης

Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
Ζητά διερεύνηση για την πυρκαγιά σε βαν με εθνοφρουρούς ο Δίπλαρος-«Μετέφερε περισσότερους από το όριο»
Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Μαραθώνια δικαστική διαδικασία για βαρυποινίτη και επιχειρηματία-Εκτός κάδρου τα ναρκωτικά, «δεν επιβεβαιώθηκε η παροχή προστασίας»
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας