Οι ομογενείς της Βρετανίας στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αττικής

Κούτες και σακούλες γεμάτες είδη πρώτης ανάγκης και άλλη βοήθεια για τους πυρόπληκτους της ανατολικής Αττικής έχουν συλλεχθεί από τους ομογενείς στη Βρετανία.
 
Βασικό σημείο συγκομιδής δωρεών αυτή την εβδομάδα είναι το κτίριο της Οργάνωσης Ελληνοκυπρίων Γυναικών στο Haringey του βορείου Λονδίνου (Denmark Road, κοντά στον ναό του Αγίου Ιωάννη).
 
Ρούχα για μεγάλους και μικρούς, τρόφιμα μεγάλης διαρκείας, παιχνίδια, γάζες, φάρμακα και αντισηπτικά, παπούτσια και αλλά αντικείμενα έχουν συγκεντρωθεί και θα συνεχίσουν να συγκεντρώνονται την προσεχή Τετάρτη και Παρασκευή (μεταξύ 10πμ και 2μμ τοπική ώρα).
 
Οι υπεύθυνες για τη λειτουργία της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ιδρύθηκε πριν από 35 χρόνια δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ότι η ανταπόκριση των ομογενών είναι πολύ γενναιόδωρη και συγκινητική.
 
Για τη διανομή των αντικειμένων όπου χρειάζονται οι υπεύθυνες έχουν έρθει σε επαφή με τον Ερυθρό Σταύρο στην Ελλάδα.
 
Τις προηγούμενες ημέρες αντίστοιχες πρωτοβουλίες διοργανώθηκαν από Έλληνες εργαζόμενους σε δύο νοσοκομεία του δυτικού Λονδίνου, από τα μέλη της μεγαλύτερης ομάδας Ελλήνων του Λονδίνου στο Facebook, από Έλληνες, Κύπριους και Τούρκους μουσικούς της βρετανικής πρωτεύουσας, από την Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών, καθώς και από άλλους φορείς και ιδιώτες.
 
Κύπριοι και Ελλαδίτες, εξάλλου, ανταποκρίθηκαν και στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγορίου προς τους πιστούς να συνεισφέρουν σε είδη ανάγκης για τους πυροπαθείς σε όλους τους ελληνορθόδοξους ναούς της βρετανικής επικράτειας κατά τη λειτουργία της Κυριακής.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ποινή φυλάκισης δέκα ετών στον οδηγό για το τετραπλό θανατηφόρο στη Λεμεσό
Επίσκεψη Δημάρχου Στροβόλου στην οδό Τσερίου-«Προσπάθεια για όσο το λιγότερο δυνατή ταλαιπωρία»
Αποκατάσταση ρεύματος σε επτά πυρόπληκτες κοινότητες-Αντικαταστάθηκαν 58 πάσαλοι από την ΑΗΚ
Τουλάχιστον 125 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατέκαψαν οι πυρκαγιές στη Λεμεσό
Οδηγίες ΟΑΥ στους φαρμακοποιούς για άμεση εκτέλεση συνταγών σε πυρόπληκτους στα φαρμακεία
Ζημιές σε 72 κατοικίες και άλλα υποστατικά-Επηρεάστηκαν 14 κοινότητες, συνεχίζεται η καταγραφή
Απολογήθηκε για την αδυναμία αντιμετώπισης όλων των περιστατικών ο Λογγίνος-«Βάζαμε προτεραιότητα»
Ψάχνει δύο πρόσωπα για κλοπή αυτοκινήτου η Αστυνομία-Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους
«Ξυπνούσαμε και βλέπαμε αυτή την φυσική ομορφιά και τώρα βλέπουμε μια μαυρίλα, ήταν τρομακτικό»
Προειδοποιεί για διακοπή εργασιών λόγω του καύσωνα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας