Πληροφορίες για ανεύρεση νέων σορών από τις φονικές πυρκαγιές

Νέες πληροφορίες που αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν νέες σοροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.
 
Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνονται ακόμα από την Πυροσβεστική.
 
Σημειώνεται πως, την τελευταία της πνοή άφησε περίπου στις δύο τα ξημερώματα μια 42χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η 42χρονη είναι η 88η που χάνει τη ζωή της από τη φωτιά.

Άλλα εννέα άτομα δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή, ενώ 46 ενήλικες βρίσκονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία, ανάμεσα τους δύο παιδιά που εκτιμάται ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία της αναγνώρισης μέσω DNA, ακολουθείται και για τους βαριά τραυματίες που παραμένουν διασωληνωμένοι, αφού δεν έχει επιτραπεί σε συγγενείς που αναζητούν τους δικούς τους να εισέλθουν στις Εντατικές για να τους αναγνωρίσουν.

«Κόκκινα» τουλάχιστον 841 σπίτια
 
Μία εβδομάδα μετά την καταστροφή και την τραγωδία που προκάλεσε η φωτιά στο Μάτι και αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις των καμένων ακινήτων που έχουν κριθεί ακατάλληλα από τους μηχανικούς.

Έως και την Πέμπτη τα συνεργία του υπουργείου Υποδομών είχαν χαρακτηρίσει «κόκκινα» 841 σπίτια σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, εκ των οποίων τα 662 στα ανατολικά, όπου βρίσκεται και το Μάτι.

Την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, όπως σπίτια και μάνδρες, που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις πληγείσες περιοχές ζήτησε με επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παλλήνης η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Κάποια θύματα είναι πιθανό να μην ταυτοποιηθούν ποτέ

Είναι πιθανό κάποια από τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ….

Αυτό τόνισε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη. Να θυμίσουμε πως η Υπηρεσία αυτή έχει πλέον αναλάβει τη διαδικασία της ταυτοποίησης μετά και τη λήψη DNA από τους συγγενείς των αγνοουμένων.

Η υποστράτηγος Μηνιάτη μετείχε και στις έρευνες για την πτώση της μοιραίας πτήσης 522 της «Helios Airways» η οποία είχε πέσει στην περιοχή του Γραμματικού στην Αττική τον Αύγουστο του 2005 και είπε πως και εκείνη την περίπτωση, παρά το γεγονός ότι διαδικαστικά ήταν πιο εύκολη αφού υπήρχε λίστα επιβατών, υπήρξαν τρεις σοροί που ουδέποτε αναγνωρίστηκαν.

Τόνισε επίσης πως η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αναλάβει και την ψυχολογική στήριξη των συγγενών των θυμάτων, υπογραμμίζοντας πως ο ρόλος των στελεχών της είναι εξαιρετικά δύσκολος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

«Άδειασαν στο πτώμα ακόμα μία δεσμίδα σφαίρες»-Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας του φόνου του «Θαμνάκια»
Πήγε να διασκεδάσει σε κλαμπ με όπλο γεμάτο σφαίρες στην Ελλάδα-Συνελήφθη από την Αστυνομία
Το παρελθόν του «Θαμνάκια» στην Greek Mafia, η εμμονή με την γυμναστική και το τελευταίο Πάσχα
Τι βρήκαν στο σπίτι του δολοφονημένου Γιώργου Μοσχούρη οι Αρχές-Γιατί ερευνούν το αυτοκίνητό του
Στο Βατικανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας, αδελφός και συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα
Είχε επισκεφτεί το Ντουμπάι λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί ο Μουσχούρης-Στο μικροσκόπιο οι επαφές του
«Αιφνίδια αστοχία υλικού, υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού»-Πώς πήρε φωτιά ο ασθενής στο «Αλεξάνδρα»
Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα εκταφής θύματος των Τεμπών από τον εφέτη ανακριτή
Ασθενής πήρε φωτιά στη διάρκεια χειρουργείου στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»-Διατάχθηκε έρευνα