Κανού: «Στην Ομόνοια βρήκα…»

Η επιστροφή του στο βελγικό πρωτάθλημα έπειτα από πέντε χρόνια θα του μείνει σίγουρα ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη. Μετά τις Άντερλεχτ και Σερκλ Μπριζ ο Κανού ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της Κόρτραϊκ και η κληρωτίδα τα έφερε έτσι, ώστε στην αποψινή πρεμιέρα ο Βραζιλιάνος να τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην εργοδότριά του.

«Το 2014, ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή μου από την Άντερλεχτ στην Τέρεκ Γκρόζνι, ήμουν πολύ κοντά στην επιστροφή. Ο Μπέσνικ Χάσι (σ.σ. τότε προπονητής) με ήθελε και είναι κρίμα που δεν πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή, διότι η καριέρα μου θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική», δήλωσε ο 31χρονος μέσος.

Ο Βραζιλιάνος άσος παραδέχθηκε ότι στη Ρωσία έβγαλε πολλά χρήματα, «αλλά ο κόσμος εκεί συμπεριφερόταν ρατσιστικά και καθόλου όμορφα». Ακολούθησε ένα μικρό πέρασμα από την Ταϊλάνδη (Μπουρίραμ Γιουνάιτεντ) και η θητεία στην Κύπρο την περασμένη σεζόν.

«Στην Ομόνοια βρήκα τον καλύτερό μου εαυτό, επανήλθα στο καλύτερό μου επίπεδο και θέλω να δείξω στην Άντερλεχτ ότι ο Κανού άλλαξε. Είμαι πιο ώριμος, σκέπτομαι περισσότερο πια…», δήλωσε ο Κανού, ο οποίος στην Κόρτραϊκ θα είναι συμπαίκτης με τον πρώην τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Τόμας Καμίνσκι.