Στους 88 οι νεκροί, δίνουν μάχη για τη ζωή εννέα εγκαυματίες
17:12 - 28 Ιουλίου 2018
Την τελευταία της πνοή άφησε περίπου στις δύο τα ξημερώματα μια 42χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Η 42χρονη είναι η 88η που χάνει τη ζωή της από τη φωτιά.
Άλλα εννέα άτομα δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή, ενώ 46 ενήλικες βρίσκονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία, ανάμεσα τους δύο παιδιά που εκτιμάται ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία της αναγνώρισης μέσω DNA, ακολουθείται και για τους βαριά τραυματίες που παραμένουν διασωληνωμένοι, αφού δεν έχει επιτραπεί σε συγγενείς που αναζητούν τους δικούς τους να εισέλθουν στις Εντατικές για να τους αναγνωρίσουν.
«Κόκκινα» τουλάχιστον 841 σπίτια
Μία εβδομάδα μετά την καταστροφή και την τραγωδία που προκάλεσε η φωτιά στο Μάτι και αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις των καμένων ακινήτων που έχουν κριθεί ακατάλληλα από τους μηχανικούς.
Έως και την Πέμπτη τα συνεργία του υπουργείου Υποδομών είχαν χαρακτηρίσει «κόκκινα» 841 σπίτια σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, εκ των οποίων τα 662 στα ανατολικά, όπου βρίσκεται και το Μάτι.
Την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών, όπως σπίτια και μάνδρες, που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις πληγείσες περιοχές ζήτησε με επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παλλήνης η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Κάποια θύματα είναι πιθανό να μην ταυτοποιηθούν ποτέ
Είναι πιθανό κάποια από τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ….
Αυτό τόνισε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη. Να θυμίσουμε πως η Υπηρεσία αυτή έχει πλέον αναλάβει τη διαδικασία της ταυτοποίησης μετά και τη λήψη DNA από τους συγγενείς των αγνοουμένων.
Η υποστράτηγος Μηνιάτη μετείχε και στις έρευνες για την πτώση της μοιραίας πτήσης 522 της «Helios Airways» η οποία είχε πέσει στην περιοχή του Γραμματικού στην Αττική τον Αύγουστο του 2005 και είπε πως και εκείνη την περίπτωση, παρά το γεγονός ότι διαδικαστικά ήταν πιο εύκολη αφού υπήρχε λίστα επιβατών, υπήρξαν τρεις σοροί που ουδέποτε αναγνωρίστηκαν.
Τόνισε επίσης πως η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αναλάβει και την ψυχολογική στήριξη των συγγενών των θυμάτων, υπογραμμίζοντας πως ο ρόλος των στελεχών της είναι εξαιρετικά δύσκολος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: