Έτοιμοι να εργαστούν με συνέπεια για το συμφέρον των παιδιών, οι οργανωμένοι γονείς

Την ετοιμότητα της να εργαστεί με συνέπεια και υπευθυνότητα, δίπλα από τους εκπαιδευτικούς και το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας ως μόνο γνώμονα το συμφέρον των παιδιών και του δημόσιου σχολείου, εκφράζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, στόχος όλων πρέπει να είναι να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα αναβαθμίσουν το δημόσιο σχολείο και το απολυτήριο, και θα δώσουν στα παιδιά μας την εκπαίδευση που τους αξίζει.
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία προέκυψε μετά από πρόσκληση του Προέδρου και στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και άλλα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, εκπρόσωποι των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ καθώς και εκπρόσωποι των τριών Παγκύπριων Συνομοσπονδιών των Συνδέσμων Γονέων των Δημοσίων Σχολείων.
 
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς φορείς το τελευταίο διάστημα.
 
Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης χαιρέτισε την ενέργεια αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας και για άλλη μια φορά δήλωσε παρούσα στην προσπάθεια που γίνεται για εξεύρεση ουσιαστικής λύσης. 
 
Ως αποτέλεσμα της συνάντησης και μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τις 30 Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου ξεκινά εντατικός διάλογος για συζήτηση των μέτρων εξορθολογισμού τα οποία έχουν αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια ο διάλογος θα συνεχιστεί για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εξορθολογισμού του δημόσιου σχολείου.
 
Με το πέρας της συνάντησης και στον απόηχο της σημερινής συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων της αναπομπής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της τροπολογίας για αναβολή της εφαρμογής των Εξετάσεων Τετραμήνων για ένα χρόνο, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας παρέδωσε στον Πρόεδρο επιστολή στην οποία καταγράφονται οι ανησυχίες των Γονιών της Μέσης Εκπαίδευσης  αν οι Εξετάσεις Τετραμήνων εφαρμοστούν την ερχόμενη σχολική χρονιά, 2018-2019 χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία.
 
Με τεκμηριωμένες τοποθετήσεις η επιστολή αναλύει γιατί η εφαρμογή των Εξετάσεων Τετραμήνων χωρίς τη διόρθωση στρεβλώσεων και αλλαγή νομοθεσιών θα είναι καταστροφική για τους μαθητές και το δημόσιο σχολείο.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά