LIVE: Δακρύζει και ο Θεός… Καταρρακτώδεις βροχές μετά τις πυρκαγιές

Ο χρόνος στο Μάτι έχει σταματήσει, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές κι οι αναμνήσεις από την 23η Ιουλίου δεν πρόκειται ποτέ να σβήσουν για όσους ήρθαν αντιμέτωποι με την άνιση μάχη της φωτιάς.
 
Η μακάβρια λίστα με τους νεκρούς τους οποίους άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα, που εξελίχθηκε μέσα σε λίγες ώρες, μεγαλώνει συνεχώς, καθώς σήμερα το μεσημέρι η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε πως πλέον ανέρχονται στους 82. Λίγες ώρες αργότερα, 73χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση έχασε τη μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 83. 
 
Την ίδια ώρα, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, με τις προσπάθειες για εντοπισμό τους ν' αποβαίνουν μέχρι στιγμής άκαρπες. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 
Ο αριθμός των νεκρών υπάρχει μεγάλος φόβος ότι θα αυξηθεί τόσο εξαιτίας τόσο των βαριά τραυματισμένων που δεν γνωρίζουμε πως θα πορευθεί η κατάσταση της υγείας του αλλά και εξαιτίας των δεκάδων αγνοουμένων που αναζητούνται από τα σωστικά συνεργεία και κανείς δεν ξέρει αν και σε ποια κατάσταση θα εντοπιστούν.

Στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έχει ξεκινήσει από χθες Τετάρτη η διαδικασία ταυτοποίησης. Ήδη στο Νεκροτομείο του Σχιστού είναι σε εξέλιξη το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, δηλαδή η συλλογή γενετικού υλικού από τις σορούς και η αντιστοίχηση του τα δείγματα DNA που δίνουν οι συγγενείς. Ιατροδικαστές και μέλη της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών εργάζονται νυχθημερόν για την ταχύτερη διεκπεραίωση του δύσκολου αυτού έργου.

 
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ REPORTER

Δειτε Επισης

«Αιφνίδια αστοχία υλικού, υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού»-Πώς πήρε φωτιά ο ασθενής στο «Αλεξάνδρα»
Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα εκταφής θύματος των Τεμπών από τον εφέτη ανακριτή
Ασθενής πήρε φωτιά στη διάρκεια χειρουργείου στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»-Διατάχθηκε έρευνα
«Πέντε λεπτά πριν περνούσα από το διαγνωστικό κέντρο»-Σοκάρει μαρτυρία για την εκτέλεση στο Χαλάνδρι
Ζητούν και τα ρέστα... Γονιός μήνυσε τον γιο της 85χρονης που της πέταξαν βαρελότα για το βίντεο που ανήρτησε
Πάνω από 40 κάλυκες στο σημείο της ενέδρας-Οι δράστες πυροβολούσαν εναλλάξ
Πώς συνέβη η τραγωδία στου Ρέντη με θύμα τη 12χρονη-Είχε σκοτωθεί ο αδερφός της σε ανάλογο δυστύχημα
Ποιοι εκτέλεσαν τον Μοσχούρη στο Χαλάνδρι-Το ακριβό συμβόλαιο θανάτου για τον «θαμνάκια» της Greek Mafia
Άλλαξαν γεμιστήρα την ώρα της εκτέλεσης οι δράστες-Βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο
Για θεραπεία αισθητικής είχε πάει στην κλινική ο Μοσχούρης πριν το καρτέρι θανάτου