Έκρηξη έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκινό (pics&vid)

Ένας νεαρός άνδρας προκάλεσε έκρηξη σήμερα μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μόνο ο ίδιος, ανακοίνωσε η αστυνομία και επιβεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Περίπου στις 13:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Κύπρου) ένας άνδρας πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό «που έμοιαζε με πυροτέχνημα», επεσήμανε το γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της πρωτεύουσας της Κίνας.

Ο άνδρας τραυματίστηκε στο χέρι και διακομίστηκε σε νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του, πρόσθεσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη.

«Ακούσαμε μια αρκετά δυνατή έκρηξη περίπου στις 13:00. Βγήκαμε στον δρόμο, όμως η αστυνομία γρήγορα απέκλεισε την περιοχή», δήλωσε ένας εργαζόμενος στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

«Μπορούσαμε να δούμε ένα αντικείμενο καλυμμένο με μια κουβέρτα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι επρόκειτο σίγουρα για αντικείμενο και όχι άνθρωπο.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο δείχνουν καπνό να υψώνεται έξω από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας, την ώρα που δυνάμεις ασφαλείας σπεύδουν στο σημείο.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι έξω από το κτίριο σημειώθηκε «έκρηξη». «Ένα άτομο πυροδότησε βόμβα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, επικαλούμενος τον αξιωματούχο ασφαλείας της διπλωματικής αποστολής.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Πεκίνου ο άνδρας που πυροδότησε τον μηχανισμό είναι ένας 26χρονος από την Εσωτερική Μογγολία, ενώ δεν είναι γνωστά ακόμη τα κίνητρά του.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένα όχημα της αστυνομίας φαίνεται ότι έχει υποστεί ζημιές από την έκρηξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Περισσότερα σε λίγο...

Δειτε Επισης

Τα αλλάζει τώρα ο Βανς-«Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ανήκουν στην ίδια ομάδα»
Ανησυχία Κάλας για την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Πρόβλημα εμπιστοσύνης η αποτυχία της πρώτης ψηφοφορίας Μερτς, εκτιμούν Γερμανοί αναλυτές
Η χούντα στο Μαλί ανέστειλε «για λόγους δημόσιας ασφάλειας» τις δραστηριότητες των πολιτικών κομμάτων
Η Γαλλία υιοθέτησε νομοσχέδιο υπέρ της αποκατάστασης όσων καταδικάστηκαν για ομοφυλοφιλία στο παρελθόν
LIVE: Extra Omnes-Έκλεισαν οι πύλες της Καπέλα Σιξτίνα, σε εξέλιξη η ψηφοφορία
Νέα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η μικρή Μαντλίν δολοφονήθηκε-Τι βρέθηκε στο κρησφύγετο του Μπρίκνερ
Την δημιουργία γαλλογερμανικού συμβουλίου άμυνας και ασφάλειας ανακοίνωσε ο Μακρόν
Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Ινδίας-Πακιστάν-Πόσο πιθανός είναι ένας νέος πόλεμος
Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα