Πετυχημένο το SwimRun 2018

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 22 Αυγούστου στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο, ο 2ος ετήσιος αγώνας SwimRun (κολύμπι, τρέξιμο).  
 
Ο αγώνας διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από το τμήμα τριάθλου του Γ.Σ.Σ. "Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ" και σε αυτόν συμμετείχαν πέραν των 50 αθλητών (25 ομάδων) τόσο του Κεραυνού όσο και άλλων ομίλων τριάθλου της Κύπρου.  
 
Το φετινό SwimRun 2018 περιλάμβανε μια διαδρομή 20 χιλιομέτρων (εκ των οποίων τα 18 ήταν τρέξιμο ανωμάλου δρόμου και τα 2 κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης). Ο αγώνας χωριζόταν σε έξι τμήματα τρεξίματος απόστασης μέχρι και 6 χιλιομέτρων με πέντε ενδιάμεσα τμήματα κολύμβησης των 400 περίπου μέτρων το καθένα.  
 

 
Η μαγευτική διαδρομή του Κάβο Γκρέκο σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά του Green Bay, της παραλίας του Κόννου και του Blue Lagoon, προσέφεραν μια μοναδική εμπειρία στις 25 ομάδες.  
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία τόσο στο θέμα της ασφάλειας των συμμετεχόντων όσο και στο θέμα της όλης οργάνωσης. Τους αθλητές συνόδευαν στη θάλασσα, σκάφη ασφαλείας ενώ υπήρχαν τέσσερις σταθμοί ανεφοδιασμού στα ενδιάμεσα της διαδρομής. 
 
Ευχαριστούμε για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή του αγώνα, τον Δήμο Παραλιμνίου, το Τμήμα Δασών, την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία Αμμοχώστου, το Aquaprocy by George Demetriades, το George Pengas Physio, το κατάστημα AWOL και όλους τους εθελοντές.   


 
Λίγα λόγια για το SwimRun: 
 
Όσον αφορά τους κανόνες του SwimRun, οι ομάδες αποτελούνται από δύο αθλητές οι οποίοι πρέπει να κολυμπούν και να τρέχουν σε απόσταση λιγότερη των 10 μέτρων μεταξύ τους. Στο κολύμπι οι αθλητές δικαιούνται να χρησιμοποιήσουν βαρελάκι στα πόδια και paddles στα χέρια ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα φοράνε παπούτσια τρεξίματος.  
 
Οι αγώνες SwimRun είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και κυρίως της Σουηδίας απ’ όπου ξεκίνησε και είναι γνωστοί ως  Ότιλλο (OtillO σημαίνει από νησί σε νησί). Ο πρώτος αγώνας που διεξήχθη το 2002 ήταν ουσιαστικά ένα στοίχημα μεταξύ τεσσάρων φίλων, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και όρισαν ως μοναδικό κανόνα να περάσουν από τρία διαφορετικά εστιατόρια μεταξύ των μικρών νησιών της περιοχής Sandham. Το στοίχημα όριζε πως η ομάδα που θα έχανε θα πλήρωνε τον λογαριασμό του Ξενοδοχείου στο νησί Uto καθώς και το φαγητό και τα ποτά στο εστιατόριο.  
 
Λίγα χρόνια αργότερα, το 2006, ο αγώνας διοργανώθηκε ξανά από τους 4 φίλους  στην ίδια περιοχή, ενώ μέχρι το 2013 ο αγώνας διεξαγόταν πάντα με στη Σουηδία και η συμμετοχή δεν ξεπερνούσε τους 16 αθλητές. Το 2011 ο αριθμός αυξήθηκε στους 196, το 2012 τους 900 και το 2013 εκτοξεύθηκε στους 1948! Από το 2014 αγώνες SwimRun διοργανώνονταν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελβετία, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Σκωτία ενώ φέτος τον Νοέμβριο θα διοργανωθεί και στην Ελλάδα.

Δειτε Επισης

Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)