Καμμένος στο BBC: Οι περισσότερες κατοικίες οικοδομήθηκαν χωρίς άδεια

Στην αυθαίρετη δόμηση που έκλεισε τους δρόμους διαφυγής απέδωσε σε μεγάλο βαθμό την τραγωδία στο Μάτι, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι συνέβαλε σε μία από τις χειρότερες πυρκαγιές

Ο κ. Καμμένος, τόνισε στο BBC ότι «η άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρουν τους νόμους και τους κανόνες».

Ο υπουργός Άμυνας , απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν υπήρχε σχέδιο, υπεραμύνθηκε του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, Γκάβιν Λι, για το αν υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος», υπογραμμίζοντας ότι η πυροσβεστική υπηρεσία είναι υπό την ευθύνη άλλου υπουργείου. 

«Στις 23 Ιουλίου η φωτιά ξεκίνησε από τα δυτικά της Αθήνας και όλες οι δυνάμεις ήταν εκεί. Στις 24 Ιουλίου γύρω στις 4 το απόγευμα μας ενημέρωσαν για τη φωτιά στην Πεντέλη. Μετακινήσαμε το 50%ω των δυνάμεων εκεί. Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε.
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στη συνάντηση Γεραπετρίτη-Χαφτάρ στη Λιβύη
Μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Τι κατέθεσε η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Αγρινίο-Ο 21χρονος Θανάσης κάηκε ζωντανός και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν
Έρευνα στον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην Ελλάδα
Συγκλονίζει η περιγραφή 14χρονης για τα όσα πέρασε στα χέρια των τεσσάρων Ρομά-«Τι να σου πω μαμά, ότι με βίασαν;»
Ξηλώθηκε ολόκληρο το τελωνείο στο Μαυρομμάτι-Απλογούνται οι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι
«Μου ζήταγε χρήματα για να μην κάνει αρνητικά δημοσιεύματα»-Η τοποθέτηση της Μακρή για τον εκβιασμό
Ταυτοποιήθηκε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας-Πρόκειται για Πολωνό πατέρα δύο παιδιών
Περιμένει τα F-35 από τον Τραμπ ο Ερντογάν-«Η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη και χωρίς νόημα»
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή