Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης απέκτησε ο Δήμος Λεμεσού

Στην άμεση επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών της Λεμεσού,  στοχεύει ο Δήμος Λεμεσού,  με τη δημιουργία της υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης.

Παρουσιάζοντας τη νέα υπηρεσία σε διάσκεψη τύπου το πρωί, ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης τόνισε ότι στόχος του Δήμου Λεμεσού είναι η συνεχής βελτίωση και κινητοποίηση της δημοτικής μηχανής «κατά τέτοιο τρόπο που να επιτυγχάνεται άμεσα και αποτελεσματικά  η επίλυση καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους Δημότες».
 

Η Υπηρεσία θα αποτελείται από ένα συνεργείο, στελεχωμένο με δύο πολυτεχνίτες του Δήμου και θα χρησιμοποιεί αυτοκίνητο, κατάλληλα εξοπλισμένο. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με την Υπηρεσία στο τηλέφωνο 77777788. Η Υπηρεσία θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ωρών της Δημοτικής Μηχανής και θα είναι σε επιφυλακή τις υπόλοιπες μη εργάσιμες ώρες και τις αργίες. Το συνεργείο θα παρεμβαίνει και θα διαχειρίζεται περιστατικά που χρήζουν άμεσης επέμβασης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. 

Ανάμεσα στις εργασίες που θα αναλαμβάνει η συγκεκριμένη υπηρεσία περιλαμβάνονται η περισυλλογή ψόφιων γάτων, σκύλων και άλλων ζώων ή πτηνών,  περισυλλογή αδέσποτων σκύλων, απομάκρυνση υλικών και αντικειμένων από το οδόστρωμα και καθαρισμός (πχ λάδια, τούβλα, μπετόν και άλλα οικοδομικά υλικά, γυαλιά κ.α.), αφαίρεση πανό και αφισών από κολώνες οδικού φωτισμού, φώτων τροχαίας και άλλα σημεία, ψεκασμοί  σε περιπτώσεις περιστατικών με ψύλλους, τσιμπούρια, μέλισσες και σφήκες, εξέταση παραπόνων που αφορούν διοχέτευση ακάθαρτων νερών στους δρόμους, επιδιόρθωση επικίνδυνων λακκουβών σε οδοστρώματα και πεζοδρόμια και απομάκρυνση πεσμένων κορμών και κλάδων που παρεμποδίζουν την διακίνηση  των πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων, παρεμβάσεις σε περιπτώσεις θεομηνίας κλπ.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ν. Ιωαννίδης: Κύπρος και Ελλάδα προσφέρουν στρατηγικό βάθος σε ΗΠΑ και Ισραήλ μέσω του σχήματος 3+1
Πήγαν στην οικία 49χρονου για ναρκωτικά και εντόπισαν 188 μπιτόνια με πετρέλαιο
Μυστήριο με τον φόνο της Μεξικανής σε live μετάδοση στο TikTok-Η προφητική της φράση λίγο πριν πέσει νεκρή
Ρούμπιο και Ερντογάν πιέζουν για συμφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας-«Δεν φεύγετε από εδώ χωρίς 30ήμερη εκεχειρία»
Μέχρι την Κυριακή η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία
Στις φλόγες υποστατικό με ζώα στην Ευρύχου
Καυτή πατάτα η ανάληψη ευθύνης ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Όλοι εναντίον όλων
Αγόρευσε από το εδώλιο ο 28χρονος για τους πυροβολισμούς έξω από τις Φυλακές-«Η μαρτυρία στερείται πειστικότητας»
Πιέζει το χρονοδιάγραμμα για την ταυτοποίηση των προπληρωμένων SIM-Ακυρώνονται οι αριθμοί μετά τον Νοέμβριο
Πρόσω ολοταχώς η αύξηση στέρησης άδειας από τρεις μήνες σε δύο χρόνια σε καταδικασθέντες για θανατηφόρα