Έτοιμη και η δεύτερη ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα

Μια πόλη που δεν είναι προσβάσιμη δεν είναι πόλη ανθρώπινη και στο Δήμο Λεμεσού προσπαθούμε όσο το δυνατόν να είμαστε μια πόλη φιλική προς τον κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από τί προβλήματα έχει αυτός ο άνθρωπος, τόνισε το μεσημέρι ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης στη διάρκεια της παρουσίασης στα ΜΜΕ, της δεύτερης ράμπας πρόσβασης στη θάλασσα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

«Θεωρούμε ότι η πρόσβαση στη θάλασσα, σ’ αυτή την υπέροχη θάλασσα της Λεμεσού είναι μια βασική υπηρεσία, ένα βασικό αγαθό το οποίο πρέπει να προσφέρεται όχι μόνο στους αρτιμελείς αλλά και στους ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα» ανέφερε ενδεικτικά ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Η ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα έχει τοποθετηθεί στην παραλία της Ακτής Ολυμπίων έναντι του πολυκαταστήματος Debenhams Olympia, μέσα στα πλαίσια της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CIVITAS DESTINATIONS.  Το όλο έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση της ελεγχόμενης με φώτα διάβασης πεζών, στην οποία έχει τοποθετηθεί ειδικός μηχανισμός για χρήση από τους τυφλούς.

Επίσης, ο Δήμος έχει προχωρήσει στη βελτίωση της πρώτης ράμπας πρόσβασης προς την παραλία και στην τοποθέτηση ειδικού τάπητα που κατευθύνεται προς τη θάλασσα και προορίζεται για χρήση από ειδικά αμαξίδια. Παράλληλα ο Δήμος έχει προμηθευτεί δύο ειδικά αμφίβια αμαξίδια τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να απολαύσουν το μπάνιο τους στην θάλασσα.  Σύμφωνα με τον Νίκο Νικολαίδη, πολύ σύντομα θα παραδοθεί και τρίτο παρόμοιο αμαξίδιο. Τα αμαξίδια θα ελέγχονται από τους ναυαγοσώστες οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων από τις ειδικές ράμπες. 

«Νομίζω ότι η πόλη οφείλει να γίνει προσβάσιμη όσο το πιο δυνατό γίνεται", κατέληξε ο κ. Νικολαΐδης.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με προτάσεις για επίλυση του υδατικού ο ΔΗΣΥ-«Να μην φτάσουμε στην ημέρα μηδέν»
Υπεράντληση νερού από τα φράγματα, κενά και καθυστερήσεις στη διαχείριση του υδατικού διαπιστώνει η Ελεγκτική
Βροχές και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανατρέπουν την κατάσταση τα σωματεία για τις οφειλές-Αγωνία για τις τελικές αποφάσεις με φόντο τα κριτήρια
Η ακουστική αναπηρία δεν θεωρείται μόνιμη για τα ιατροσυμβούλια-Σωρεία καταγγελιών σε ΚΥΣΟΑ
Κατασχέθηκαν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από την τουριστική περιοχή Παραλιμνίου
Ανάγκη υποστήριξης σχολείων διαπιστώθηκε στο πλαίσιο έργου για τα Ελληνικά στο δημοτικό
Διάκριση τα υψηλά ασφάλιστρα για οδηγούς άνω των 70-«Κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί αυτή την αντιμετώπιση»
Σκόνη την Τετάρτη, εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες Παρασκευή-Πτώση της θερμοκρασίας
Αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η «εκδίκαση» της υπόθεσης αλλαγών σε «πειθαρχικό κανονισμό» στα κατεχόμενα