Εξαιρετικά σημαντική η συνάντηση Λουτ με Αναστασιάδη, εκτιμά ο Α.Κυπριανού

Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ αλλά και την συνάντηση της κ. Λουτ με την Τουρκία ο ΓΓ Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του μνημοσύνου των  Κυριάκου και Σωτήρη Παπαλάζαρου που τελέστηκε σήμερα στα Χολέτρια, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως σίγουρα τον πρώτο λόγο για το ποιες δυνατότητες θα δημιουργηθούν τον έχει η Τουρκία ανάλογα με το πως θα τοποθετηθεί και αν επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση.  Πρόσθεσε ωστόσο πως εξαιρετική σημασία έχει όμως και το τι ο κ. Αναστασιάδης θα πει στην Τζέιν Χολ Λούτ. 

Η δική μας άποψη συνέχισε,  είναι ότι θα πρέπει να αποδεχτεί το πλαίσιο όπως το έχει διαγράψει κατά επανάληψη ο ίδιος ο ΓΓ  προσθέτοντας πως η δική μας πλευρά πρέπει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση ότι είναι έτοιμη να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις και στοχεύει στο να φτάσουμε σε μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό 

Όπως εξήγησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, όχι την όποια συμφωνία βέβαια αλλά συμφωνία όπως καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ , τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο . 

Αυτά θα πρέπει να πει ο κ. Αναστασιάδης στον ΓΓ του ΟΗΕ  είπε ο κ. Κυπριανού επαναλαμβάνοντας  ότι  θα πρέπει να εκφράσει την ετοιμότητα του στην βάση του τι έχει ζητήσει ο ίδιος ο ΓΓ να πάει αμέσως σε διαπραγματεύσεις. 
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πολύωρη αντεξέταση στο Δικαστήριο για βαρυποινίτη-Καταθέσεις από μαγαζάτορες, «δεν επιβεβαιώνεται η παροχή προστασίας»
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Υπό πίεση η Δικαιοσύνη... Παρενέργειες λόγω Βαρωσιώτου και ΕΔΑΔ, νομικά σφάλματα με διαφορετικό απόηχο
Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»