Μέρκελ: Μεγάλης σημασίας η συμφωνία με την Ελλάδα για το προσφυγικό

Στη συνεδρίαση του προεδρείου του CDU (Χριστιανοδημοκρατες), η Καγκελάριος Α. Μέρκελ τόνισε τη σημασία του σχεδιαζόμενου μηχανισμού επαναπροωθήσεων στην Ελλάδα. Η συμφωνία θα σημάνει πρακτικά την επαναπροώθηση των λεγόμενων προσφύγων του Δουβλίνου, που έρχονται από εκεί έχοντας καταγραφεί στην ΕΕ, δήλωσε η Μέρκελ σύμφωνα με πληροφορίες του dpa στο Βερολίνο από κύκλους συμμετεχόντων, αργά το βράδυ της Κυριακής.

Οι καταγεγραμμένοι στην Ελλάδα μετανάστες αποτελούν το 70% περίπου των ανθρώπων που έρχονται στη Γερμανία, για να ζητήσουν εκ νέου να τους χορηγηθεί άσυλο, διευκρίνισε η Μέρκελ.
 
Ο προκάτοχος του Ζεεχοφερ στη θέση του Υπ. Εσωτερικών Ντε Μεζιερ (CDU), προειδοποίησε στην εν λόγω συνεδρίαση ότι οι επαναπροωθήσεις στα σύνορα της Γερμανίας είναι νομικά αμφισβητήσιμες. Χρειάζεται μόνο να βγάλει ένα διοικητικό δικαστήριο μια απόφαση και τότε ποια θα ήταν η θέση του CSU (Χριστιανοκοινωνιστες); Εξάλλου – είπε – το CSU ποτέ δεν έθεσε το ζήτημα των επαναπροωθήσεων κατά τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για την κυβέρνηση συνασπισμού.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η άγνωστη απόπειρα δολοφονίας βρέφους, το χρονικό θανάτων των μωρών και οι καταθέσεις που έκαψαν τη Μουρτζούκου
Εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή η τροπολογία με τα νέα μέτρα για το μεταναστευτικό με 177 ψήφους
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η Μουρτζούκου ευθύνεται και για τον θάνατο του Παναγιωτάκη-Θέλει ολοκληρωμένη ομολογία
Κ. Μητσοτάκης: Μήνυμα προς τους διακινητές η απόφασή μας για το άσυλο
«Είναι δυνατόν να βλέπει τι περνάω και να μην έχει έρθει να με δει, να με πάρει ένα τηλέφωνο;»
Από θαύμα δεν εξερράγη η βόμβα στο σπίτι του Πρετεντέρη-«Ανατριχιαστικό να κυκλοφορούν τύποι με τέτοια μυαλά»
Tα ευρήματα που άνοιξαν τον δρόμο για σύλληψη της Μουρτζούκου-Πώς ανατράπηκαν οι εκθέσεις των ιατροδικαστών
Πλεύρης: Φυλακή ή έξοδος από τη χώρα για τους λαθρομετανάστες, δεν θα εκβιάσετε την Ελλάδα
Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του δικηγόρου που πέταξε μπουκάλι στη δίκη για την Κυριακή Γρίβα
Άγριο έγκλημα στον Κάρδαμο Ροδόπης-21χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε 66χρονο, εντοπίστηκε την αυλή του