«Πέθαναν» τη βασίλισσα Ελισάβετ και έκαναν… πρόβα την επομένη του θανάτου της!

Η απουσία της βασίλισσας Ελισάβετ από τη λειτουργία στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου επειδή δεν αισθανόταν καλά έβαλε σε…τρεχάματα μέλη της κυβέρνησης που αποφάσισαν να κάνουν πρόβα (!) την επομένη του θανάτου της!

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης συμετείχαν σε μυστική άσκηση προκειμένου να είναι σε θέση να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που θα κινηθούν και θα συμπεριφερθούν όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ φύγει από τη ζωή. Τη μυστική συνάντηση έφεραν στο φως οι Sunday Times.

Η… «επιχείρηση» ονομάστηκε Castle Dove καισυμμετείχαν υπουργοί της κυβέρνησης, ανάμεσά τους ο αναπληρωτής της Τερέζα Μέι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Στόχος τους ήταν να προετοιμαστούν για το 10ημερο πένθος που θα ακολουθήσει μετά τον θάνατο της βασίλισσας και κυρίως, για την πρώτη μέρα…

Το σχέδιο για το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση ονομάστηκε London Bridge και ήρθε στο φως μόλις μια εβδομάδα μετά την απουσία της 92χρονης Βασίλισσας Ελισάβετ από τη λειτουργία, κάθε που γίνεται σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πάντως, η κατάσταση υγείας της Ελισάβετ δεν εμπνέει κάποια ανησυχία, απλά αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τα γόνατα και αρνείται να χειρουργηθεί λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων.

Τι θα γίνει όταν πεθάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ

Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα του Guardian, όταν η Βασίλισσα της Βρετανίας φύγει από τη ζωή, θα συνεδριάσει το αρμόδιο συμβούλιο για να ανακηρύξει τον νέο Βασιλιά. Βάσει της διαδοχής, αυτός θα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος. Εκτός αν αποφασίσει να παραιτηθεί υπέρ του γιου του, Γουίλιαμ.

Υπηρέτης του Παλατιού θα τοποθετήσει το αγγελτήριο θανάτου στις πύλες του Μπάκιγχαμ, ενώ θα ενημερωθούν τα διεθνή ΜΜΕ και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τα κανάλια και τα ραδιόφωνα πρέπει επίσης να είναι προετοιμασμένα για το θλιβερό νέο ώστε να ετοιμάσουν λίστα με πένθιμα τραγούδια.

Η σορός της Βασίλισσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ ώστε να αποτίσει φόρο τιμής ο κόσμος. Ο δε νέος Βασιλιάς θα κάνει επίσκεψη στη Σκωτία και την Ουαλία τις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες.

Δειτε Επισης

Ο Μασκ ελέγχει το σύστημα πληρωμών του Υπ. Οικονομικών-Σε θέσεις κλειδιά 20άρηδες συνεργάτες του
Στην Άγκυρα ο de facto ηγέτης της Συρίας-Κρίσιμη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Αντίποινα από Κίνα σε Τραμπ-Βάζουν κι άλλους δασμούς σε αμερικανικά οχήματα και υδρογονάνθρακες
Πρόοδο στις συζητήσεις για την άμυνα βλέπει ο Κόστα-«Μας οδηγεί η κοινή αίσθηση του επείγοντος»
Ο Τραμπ υποδέχεται τον Νετανιάχου σε λεπτή στιγμή για επανέναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων
Κάνει ένα βήμα πίσω για τους δασμούς-Μετά το Μεξικό, αναβολή 30 ημερών και για τον Καναδά
Ο Τραμπ επέβαλε δασμούς στην Κίνα για να αντιμετωπίσει... αμερικανικό σκάνδαλο
Ανασύρθηκε τμήμα της ατράκτου του αεροπλάνου της American Airlines από τον ποταμό Ποτόμακ
Το «πραξικόπημα» του Ίλον Μασκ στην αμερικανική Κυβέρνηση, με τις ευλογίες του Ντόναλντ Τραμπ
Δεκαπεντάχρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε σχολείο στο Σέφιλντ-Συνελήφθη ένας συνομήλικός του