Στο ίδιο τραπέζι για να βάλουν το πλαίσιο του διαλόγου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις τέσσερις το απόγευμα η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, η οποία ζητήθηκε από τις συντεχνίες με στόχο τη συζήτηση της διαδικασίας και των προϋποθέσεων του διαλόγου στις οποίες τις κάλεσε ο Κώστας Χαμπιαούρης σε ό,τι αφορά τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης.
 
ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ προσέρχονται στη συνάντηση με βασική αξίωση την έναρξη θεσμοθετημένου διαλόγου στα πλαίσιο της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας(ΜΕΠΕΥ), αλλά και από μηδενική βάση. Θέτουν δηλαδή ως προϋπόθεση για την έναρξη του διαλόγου, την απόσυρση των αποφάσεων που ήδη έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
«Είναι μια συνάντηση ουσίας, στην οποία θα συζητηθεί ακριβώς μέσα από ποια διαδικασία θα συζητούνται τα σοβαρά θέματα της εκπαίδευσης, όπως είναι αυτά που αναδείχθηκαν το τελευταίο διάστημα. Για εμάς η απάντηση είναι ξεκάθαρη και έχει δοθεί με βάση άλλες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου εδώ και αρκετά χρόνια. Και δεν είναι άλλο το Σώμα αυτό όπου πρέπει να γίνεται η διαπραγμάτευση, από την Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας», δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διάλογος από μηδενική βάση στα πλαίσια της ΜΕΠΕΥ η απαίτηση των εκπαιδευτικών

«Να πάμε στο τραπέζι του διαλόγου, να συμφωνήσουμε τη διαδικασία, μια διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει από μηδενική βάση και το συντομότερο δυνατό να έχει κατάληξη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, καθιστώντας σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούν άρση των αποφάσεων της Κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση, και με  φόντο τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η διαπίστωση ότι σε νηπιαγωγό, μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, αφαιρέθηκε ο συνδικαλιστικός χρόνος, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης, Χάρη Χαραλάμπους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κακοί οιωνοί λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση Χαμπιούρη-εκπαιδευτικών
 

Δειτε Επισης

Διακοπή υδροδότησης στον Άγιο Αθανάσιο λόγω βλάβης
Συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων μετά τη συμβιβαστική πρόταση του Προέδρου
Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
ΟΣΑΚ: Στόχος και αποστολή το συμφέρον των Κυπρίων ασθενών
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Εγκρίθηκε τροποποίηση για απαγόρευση πώλησης ακινήτων σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Κύπρο
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει