Κύπρος και Ελλάδα με τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην ΕΕ το 2015

Από τους 5,2 εκατομμύρια θανάτους που αναφέρθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) το 2015, οι 56.200 (1,1%) οφείλονταν σε σκόπιμo αυτοτραυματισμό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Σχεδόν 8 στις 10 αυτοκτονίες (77%) αφορούσαν άνδρες και περίπου το 31% έγινε από άτομα ηλικίας μεταξύ 45 και 60 ετών.

Σε απόλυτους αριθμούς, η Γερμανία (10.200 θάνατοι) και η Γαλλία (9.200) ήταν τα δύο κράτη μέλη που κατέγραψαν τις περισσότερες αυτοκτονίες το 2015, ακολουθούμενες από την Πολωνία (5.400), το Ηνωμένο Βασίλειο (4.700), την Ιταλία, Ισπανία (3600). Ωστόσο, όπως αναφέρει η Eurostat, για μια αναλογική σύγκριση χωρών, αυτοί οι απόλυτοι αριθμοί πρέπει να προσαρμοστούν στο μέγεθος και τη δομή του πληθυσμού.

Συνεπώς, το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών καταγράφεται στη Λιθουανία, και το χαμηλότερο στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Αναλυτικά, με 30 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους, η Λιθουανία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Ακολούθησαν η Σλοβενία ​​(21), η Λετονία και η Ουγγαρία (και τα 19), το Βέλγιο και η Κροατία (και τα δύο 17) και η Εσθονία (16).

Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών καταγράφηκαν στην Κύπρο (4 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους), Ελλάδα (5), Ιταλία (6), Ηνωμένο Βασίλειο (7), Ισπανία και Μάλτα (αμφότερες 8). Σε επίπεδο ΕΕ, το ίδιο ποσοστό  ανερχόταν κατά μέσο όρο σε 11 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους το 2015.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 42χρονος για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους 19 κιλά κάνναβης και χρηματικό ποσό
Παίρνει θέση για τις καταδίκες από ΕΔΑΔ η Επίτροπος Ισότητας-«Αποτελούν, τουλάχιστον, αφορμή για σοβαρή αυτοκριτική»
Πυρά Οικολόγων κατά Εισαγγελίας μετά την καταδίκη από ΕΔΑΔ-«Ποιος θα πληρώσει τη λανθασμένη απόφαση του κ. Αγγελίδη;»
Ζήτησαν από την Βαρωσιώτου να αλλάξει σε «ανοικτό» το πόρισμα του Θανάση-Τι ανέφερε στην απάντησή της στο Ανώτατο
Στην Κύπρο την Κυριακή η Ολγκίν, τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Πρόεδρο
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη-Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
Στα 2,3 εκατομμύρια οι εισφορές στα κόμματα-Πάνω από ένα εκατομμύριο στο ΑΚΕΛ, ακολουθεί ο ΔΗΣΥ
Ο Τραμπ αναμένει ότι η Χαμάς θα απαντήσει εντός 24 ωρών για πρόταση εκεχειρίας
Φουλ επίθεση από Άλμα σε Εισαγγελία-«Ο Πρόεδρος δεν θεωρεί ότι είναι ανάρμοστοι; Aς αναλάβει τις ευθύνες του»