Εξαπατούν πολίτες με υποτιθέμενους ιούς - Ζητούν πληρωμή σε Bitcoins

Tο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει λάβει αυξημένα παράπονα για νέα μορφή απάτης με παραπλανητικά e-mail που στόχο έχουν την άντληση χρημάτων. 

Πρόκειται για e-mail, που αποστέλλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε χρήστες του διαδικτύου και με το οποίο ο αποστολέας του μηνύματος ενημερώνει τον πολίτη ότι γνωρίζει κωδικούς του και του αναφέρει σαν παράδειγμα έναν κωδικό τον οποίο καταχώρησε ο ίδιος ο πολίτης σε κάποιες σελίδες που χρειάζονταν εγγραφή. Ακολούθως τον ενημερώνει ότι εγκαταστάθηκε κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή του με το οποίο είχε πρόσβαση στα αρχεία του και τον απειλεί ότι κατέχει στοιχεία εναντίον του και ζητά μεγάλο χρηματικό ποσό σε bitcoins για να μην τα δημοσιεύσει.

Ειδικότερα, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι αυτού του είδους τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν με απατηλό τρόπο τους πολίτες να καταβάλουν τα χρηματικά ποσά για να μην δημοσιευθεί οτιδήποτε το ακατάλληλο. 

Με αφορμή τη διακίνηση του εν λόγω μηνύματος (email), το Γραφείο μας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν, μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης. Επιπλέον συστήνεται και προτρέπονται οι χρήστες του διαδικτύου να μην αποστέλλουν χρηματικά ποσά ούτε προσωπικά δεδομένα σε άγνωστα άτομα και να ενημερώνουν το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού 

Δειτε Επισης

«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Κατέσχεσαν αδήλωτα πολυτελή είδη οι Αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Κακόβουλη η πυρκαγιά στα Μανδριά-Τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 1,5 εκτάριο
Κατάσχεση από Τμήμα Τελωνείων μεγάλης ποσότητας φυτοφαρμάκων λόγω λανθασμένης σήμανσης
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Ελλείπει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα 17χρονος από τη Συρία
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου
Το 50% των ανακυκλώσιμων στην Κόσιη θάβονται-«Στα όριά της η κατάσταση»