Αιματηρές διαδηλώσεις στο Σικάγο μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό άνδρα από την αστυνομία

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το Σάββατο στην περιοχή Σάουθ Σάιντ του Σικάγο, όπου κατοικούν κυρίως Αφροαμερικάνοι, μετά το περιστατικό κατά το οποίο η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι έφερε επάνω του πυροβόλο όπλο.

Μια ομάδα περίπου 150 κατοίκων φώναζαν «δολοφόνοι», χρησιμοποιώντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αισχρολογίες, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και πήδησαν πάνω σε περιπολικά της αστυνομίας καθώς οι διαμαρτυρίες κλιμακώθηκαν κοντά στο σημείο του συμβάντος.

Αστυνομικοί με κλομπ συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, με τις δύο πλευρές να ανταλάσσουν ακόμα και μπουνιές, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τρεις ή τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και ένα περιπολικό όχημα υπέστη ζημιές, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις διαδηλωτές.

Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν του πυροβολισμού πέραν όσων αναφέρονται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία γύρω στις 5.30 το απόγευμα (τοπική ώρα), αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία πεζή είδαν έναν άνδρα «που έφερε τα χαρακτηριστικά ενός ενόπλου».

Ο Φρεντ Γουόκερ, επικεφαλής περιπολιών στην αστυνομία του Σικάγο, δήλωσε στους New York Times και άλλα μέσα ενημέρωσης, ότι οι αστυνομικοί είδαν να προεξέχει κάτι από το παντελόνι του άνδρα και θεώρησαν ότι πρόκειται για όπλο. Όταν τον προσέγγισαν, ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει, με τους αστυνομικούς να δηλώνουν ότι «πήγε να πιάσει το όπλο».

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας του Σικάγο ανέφερε ότι «ακολούθησε ένοπλη αντιπαράθεση με αποτέλεσμα ένας αξιωματικός να χρησιμοποιήσει το όπλο του και να τραυματίσει θανάσιμα τον δράστη». Οι αρχές βρήκαν στο σημείο «ένα όπλο και δύο γεμιστήρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε μετά το περιστατικό και οι φήμες ότι ο άνδρας ήταν άοπλος προκάλεσε αντιδράσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομίας στη Chicago Tribune.

Στις ΗΠΑ έχουν υπάρξει σειρά περιστατικών που αστυνομικοί σκότωσαν Αφροαμερικανούς προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το όνομα και την ηλικία του άνδρα που πυροβολήθηκε, ούτε εάν πρόκειται για Αφροαμερικανό ή όχι.

Η διαδήλωση τελείωσε περίπου στις 10:30 μ.μ. (τοπική ώρα). Στον αστυνομικό που εμπλέκεται στο συμβάν ανατέθηκαν διοικητικά μόνο καθήκοντα, ενώ ο περιστατικό διερευνάται, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικοί στη Γαλλία σκίζουν με μαχαίρια φουσκωτή βάρκα με μετανάστες
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Βρέθηκε πεντάχρονος στην έρημο στην Αριζόντα-Είχε χαθεί μαζί με τον σκύλο του
Ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών αποκαλύπτουν εκτεταμένη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία
Οκτώ χρόνια φυλάκιση για Ιμάμογλου ζητά η εισαγγελία για το πλαστό δίπλωμα
Παραπληροφόρηση πως «Τα παιδιά της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη των πυρκαγιών, υποστηρίζουν οι Τούρκοι
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη-Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
Ο Τραμπ αναμένει ότι η Χαμάς θα απαντήσει εντός 24 ωρών για πρόταση εκεχειρίας
Ο Τραμπ θα αρχίσει να ενημερώνει τους εμπορικούς εταίρους του για τους δασμούς
Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία-Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς