Μέτρα από μελισσοκόμους για προστασία των μελισσιών από πυρκαγιές

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καλεί όλους τους μελισσοκόμους όπως λαμβάνουν πρόνοια για απομάκρυνση των ξηρών χόρτων από τον χώρο του μελισσοκομείου τους, έτσι ώστε να αποφεύγονται καταστροφές και θανατώσεις μελισσοσμηνών από τυχόν πυρκαγιές.
 
Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Γεωργίας συστήνει επίσης να αποφεύγεται η τοποθέτηση μελισσιών σε χώρους που ενδεχομένως να προκαλούν οχληρία, όπως σε κατοικημένες ή κτηνοτροφικές περιοχές, σε περάσματα ζώων, αλλά και αλλού και απαραίτητα να τοποθετείται ποτίστρα με νερό για τις ανάγκες των μελισσιών.
 
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι μελισσοκόμοι έχουν την υποχρέωση να αναγράφουν σε κάθε μελισσοκομείο το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση ή και το τηλέφωνο τους (προαιρετικά).
 
 Επίσης, στο πίσω μέρος της κάθε κυψέλης πρέπει να υπάρχει η ενδεδειγμένη σήμανση όπως ορίστηκε από το Τμήμα Γεωργίας (Αρχικά Επαρχίας Λ, ΛΕ, ΛΑ, Π, Α - Αρ. Μελισσοκομικού Μητρώου - Αρ. Κυψέλης), για εύκολη αναγνώριση και ταυτοποίηση του κατόχου.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Είδε θετικά βήματα ο Γκουτέρες, ζητά «ουσιαστικό διάλογο πέραν από ΜΟΕ»-Αναφορά σε «μονομερείς ενέργειες» των δύο πλευρών στη Νεκρή Ζώνη
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα, καλύτερη η εικόνα στην Ιεράπετρα-Συνεχίζεται η μάχη σε διάσπαρτες εστίες
Αγελάδες διέφυγαν από φορτηγό που ανατράπηκε και κινούνται στον αυτοκινητόδρομο
«Αναγκαίο βήμα το άνοιγμα τεσσάρων νέων σημείων διέλευσης»-Το προσχέδιο της έκθεσης Γκουτέρες
Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία-Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς
Χειροπέδες σε 35χρονο που έριξε δύο μολότφ στην αυλή 70χρονου
Μπούκαρε σε περίπτερο, επιτέθηκε στον υπάλληλο και έφυγε με την ταμειακή μηχανή
Συνελήφθη 18χρονος για την άγρια επίθεση σε 17χρονο στην Αγία Νάπα
Παραδόθηκε στις φλόγες όχημα 41χρονου στους Άγιους Ομολογητές
Εντοπίστηκε ο οπερατέρ του βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις αστυνομικών-Κατάσχεσαν το περιπολικό για... DNA